image

Georgie | Actieve rondreis

Actieve rondreis door een bijzonder land in de Kaukasus

Georgië is een prachtig, ruig land aan de zonnige zuidzijde van de Kaukasus. Wij nemen u mee op een rondreis door dit fascinerende land met haar eeuwenoude cultuur, spectaculaire natuur en oude tradities. Onder begeleiding van de Vlaamse Simon en de organisatie van de Georgische Lela wandelen we in gebieden waar nauwelijks toeristen komen en geniet u van het directe contact met de lokale bevolking.
 

Kruispunt van culturen

Als één van de oudste Christelijke naties is Georgië altijd een kruispunt van culturen en religies geweest. De sporen hiervan zijn nog overal aanwezig. In Tbilisi vindt u bijvoorbeeld een synagoge, Armeense kerk, moskee, basiliek en een Zoroastrische tempel.

 

Reisroute

Deze cultuur- en wandelreis in Georgië begint in de hoofdstad Tbilisi. Hier vandaan gaan we de bergen in en maken verder kennis met dit indrukwekkende land. Later in de week rijden we over de Military Highway, de enige handelsroute over de bergen van de Kaukasus tussen Rusland en Perzië. We bezoeken tevens eeuwenoude kerken en kloosters die nog steeds in gebruik zijn langs de zijderoute. Zo is het rotsklooster David Gareja een indrukwekkende plek met prachtige fresco’s en een fantastisch uitzicht over de Gareja-halfwoestijn.

 

De Georgische keuken

Ook op gastronomisch gebied staat Georgie hoog aangeschreven met heerlijke pure maaltijden en uitstekende wijnen. Georgië wordt door deskundigen wel de bakermat van de wijncultuur genoemd. Als je gaat eten in Georgië zijn de tafels altijd rijk gedekt. Onder leiding van een “tamada” (toostmeester), een typisch Georgisch fenomeen, worden de nodige toosten tijdens het eten uitgebracht.

 


Voor wie

Deze reis is een combinatie van natuur en cultuur. De wandelingen tijdens de reis zijn geschikt voor een ieder met een goede basisconditie en enige bergwandelervaring. Er zijn hoogteverschillen tot max. 650 m.

Georgië is een land volop in ontwikkeling en met veel contrasten. De wegen en accommodaties kunnen van een ander niveau zjjn dan u in West Europa bent gewend. Enige avontuurzin en flexibiliteit is voor deze reis dan ook nodig!

 

Deze reis wordt aangeboden i.s.m. de Georgische Lela en haar Vlaamse partner Simon. Zij kennen het land goed en willen dit met veel enthousiasme met u delen. Simon begeleidt de reis.

 

Accommodaties

Er wordt inTblisi en Gudaurie in nette hotels op kamers met eigen badkamer verbleven.In het familiehotel in Kazbegi zijn er 2 kamers die een badkamer delen en 2 eigen badkamers zijn op de gang. In het gastenhuis Telavi hebben ook alle kamers een eigen badkamer. In de dorpen wordt in zeer gastvrije maar eenvoudige gastenhuizen overnacht op mooie locaties. Hier ervaar je het eenvoudige dorpsleven in de bergen. In Korsha en Shatili worden de badkamerfaciliteiten gedeeld.
Er zijn slechts vier 1-persoonskamers beschikbaar! In Korsha (dag 10 en dag 13) kan een 1-persoonskamer niet voor 100% gegarandeerd worden.

 

Gezondheid
Hoewel inentingen voor Georgië niet verplicht zijn, worden de standaard vaccinaties zoals DTP en Hepatitis A wel aanbevolen. Andere vaccinatieadviezen kunnen persoonsgebonden zijn. Malaria komt alleen in het oostelijke grensgebied met Azerbeidzjan voor, hier komen wij echter niet. Actuele informatie kun je vinden op: www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria.

Georgië | Actieve rondreis - 15 dgn

Dagprogramma

 

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Tbilisi. Transfer naar het hotel in de stad (ca. 20 min.)

Dag 2: Tbilisi
Na het ontbijt en de introductie van de gids is het tijd om te voet de mooie stad met haar lange geschiedenis te bekijken. Kerken, een moskee, synagoge en tempels vind je hier gebroederlijk bij elkaar. We dwalen door smalle straatjes met mooie 19e eeuwse huizen met kleurrijke balkons. We wandelen omhoog naar het kasteel Narikala (4e eeuw), waarvandaan je een prachtig vergezicht over de stad hebt. Liefhebbers kunnen in het Nationaal Museum de unieke gouden schat bewonderen en aan het eind van de dag kun je in de beroemde  zwavelbaden heerlijk ontspannen!
Diner in restaurant en overnachting in hotel in Tbilisi. (O/—/D)

 

Uitleg: O = ontbijt, L = lunch, LP = lunchpakket, D = diner, de maaltijden die vermeld worden zijn inclusief.


Dag 3: Tbilisi – David Gareja – Telavi

We beginnen de dag met een rit richting het grottencomplex David Gareja. Dit unieke complex ligt op de grens met Azerbeidzjan en is gesticht door de heilige David, één van de 13 heilige Syrische Vaders die in de 6e eeuw naar deze verlaten plek kwam. Tijdens een bezoek aan het Lavra klooster (9de eeuw) met het graf van St. David kunnen we de rust en de gewijde sfeer van deze plaats voelen.

Om de grotten met de unieke muurschilderingen te zien, klimmen we de heuvel op naar het voormalige Udabno klooster; een klim die elke zweetdruppel waard is. Hiervandaan hebben wij tevens een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de halfwoestijn van Georgië en Azerbeidzjan. In de lucht zweven Egyptische gieren, keizerarenden, bijeneters etc. en op de grond zijn vele hagedissen te bewonderen.

 

Reistijd: 4 uur 30 min. Wandeltijd: 2 uur. 30 min. ↑↓ 200 m.

Diner en overnachting in een gastenhuis in Telavi. (O/LP/D)

 

Dag 4: Kakheti regio
Vandaag verkennen we de beroemde wijnstreek Kakheti. In de ochtend bezoeken we eerst de levendige, kleurrijke lokale markt. Vervolgens rijden we naar het Nekresi klooster (4 -­ 15e eeuw) en verder naar Gremi: een versterkt burcht/kerk complex en de hoofdstad van Kakheti in de 16e eeuw.
Bij een bezoek aan een plaatselijke wijnkelder krijgen wij uitleg over de traditionele manier van wijnmaken in Georgië – in kleipotten zogenoemde Qvevri. En natuurlijk proeven wij ook van deze goede wijnen. Na de wijnproeverij en een heerlijke lunch bezoeken we een serene plek: de kathedraal van Alaverdi uit de 11e eeuw.

Liefhebbers kunnen in de middag het landgoed van de 19e eeuwse dichter en edelman Aleksandre Chavchavadze in Tsinandali bezoken. De aristocratische Chavchavadze familie was één van de meest getalenteerde en machtigste families in heel Georgië en het landgoed was een belangrijk intellectueel centrum. Alexandre bezat tevens de oudste en grootste wijnmakerij in Georgië waar hij Europese en Georgische wijnbouwtradities combineerde. Het huis is omgeven door prachtige tuinen, die 18 hectare grond beslaan.
Wie bovenstaande optie niet wilt, kan teruggebracht worden naar het gasthuis en daar verblijven of op eigen gelegenheid Telavi verder verkennen.

Reistijd: 2 uur. Wandeltijd Nekresi: 1 uur. 30 min.
Diner en overnachting in een gasthuis in Telavi. (O/L/D)


Dag 5: Telavi – Sighnaghi – Bodbe – Tbilisi

In de ochtend bezoeken we de vestingstad Sighnaghi (18e eeuw), die het uiterlijk van een Italiaanse middeleeuwse stad heeft. De 4,5 km muur die meer dan 40 hectare omsluit, maakt Sighnaghi één van de grootste volledig ommuurde steden ter wereld. De stad is onlangs gerestaureerd. Sighnaghi is beroemd om het prachtige uitzicht op het Grote Kaukasusgebergte: een bron van inspiratie voor vele Georgische schilders.

De tijd in Sighnaghi is vrij te besteden en je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Sighnaghi museum dat de rijke collecties van de 19e-­?20e eeuw autodidact kunstenaar Niko Pirosmanashvili (Pirosmani) bevat. We zullen ook een bezoek brengen aan het Bodbe klooster (4-­?17e eeuw). Het klooster doet nu nog steeds dienst als klooster en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner in restaurant. Overnachting in een hotel in Tbilisi. (O/-­?/D)

 

Dag 6: Tbilisi – Gori – Gudauri

De eerste stop vandaag, is een historische stop, namelijk Gori. Dit is het stadje waar Josef Dzhugashvili (Stalin) werd geboren.Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het Stalin museum; een uniek museum dat bijna niets negatiefs vertelt over Stalin…. Je kunt echter ook de stad in gaan als je wilt.

Na de lunch laten we de ‘moderne geschiedenis’ achter ons en gaan we terug naar het Bronzen Tijdperk; om precies te zijn naar een plaats die dateert uit 1000 v. Chr.: Uplistsikhe. Dit was ooit een immense grottenstad en de ruïnes zijn nog steeds indrukwekkend. Je kunt hier ronddwalen en voelen hoe het in die dagen geweest moet zijn.

Na Uplistiskhe rijden we naar het Grote Kaukasus-­?gebergte over de eeuwenoude militaire hoofdweg richting Rusland.

 

Reistijd: 4 uur.

Diner en overnachting in een hotel in het ski resort Gudauri (2200 m). (O/-­?/D)

 

Dag 7: Gudauri – Kazbegi
Vandaag verkennen we het Nationale Park Kazbegi. Als we, na een aantal korte stops, aankomen bij het charmant gelegen stadje Stepantsminda, ook wel bekend als Kazbegi, zullen we de indrukwekkende en heilige berg Kazbek (5047m) zien. Hier zien we ook het eerste wandeldoel voor vandaag: Gergeti Drievuldigheidskerk (14e eeuw).
Na een mooie wandeling (ca. 2,5 u) rijden we een stukje richting de grens met Rusland om ons vervolgens te storten op een stevige klim naar de prachtige Gveleti waterval (ca. 1 uur).

 

Reistijd: 1 uur. Wandeltijd kerk: 2 uur. 30 min. ↑↓ 400 m. Wandeltijd waterval: 1 uur. ↑↓ 300 m.
Diner en overnachting in een familie hotel in Kazbegi. (O/–­?/D)


Dag 8: Kazbegi – Sno valley – Juta –  Mt. Chaukhebi (3842m.) – Kazbegi
In de ochtend rijden we door de Sno vallei naar het dorp Juta (2165m). De weg er naar toe begint veelbelovend met asfalt maar gaat snel over in een ‘off road’ piste, die uiteindelijk steil omhoog naar het dorp gaat. Juta is in de wintermaanden afgesloten van de rest van Georgië en blijft het hele jaar door een erg afgelegen plek. Het kleine dorpje heeft dan ook grotendeels de oude manier van leven bewaard. Vanaf Juta lopen we door fascinerende natuur tot aan de voet van de berg Chaukhebi (3842 m.). Na de wandeling keren we terug naar Kazbegi.

 

Reistijd: 1 uur. Wandeltijd: 4 – 5 uur. ↑↓ 400 m.
Diner en overnachting in een familie hotel in Kazbegi. (O/LP/D)


Dag 9: Kazbegi – Truso – Gudauri
Vandaag maken we een mooie wandeling in de Truso vallei. Na ca. 40 minuten rijden beginnen we onze wandeling in de prachtige Truso kloof. We steken eerst de Tergi (Terek)
rivier over om vervolgens stroomopwaarts te wandelen. Na het passeren van twee bruggen zal de kloof zich openen in de Truso vallei, die we volgen tot het verlaten dorp Ketrisi.
Tijdens de wandeling passeren we oude nederzettingen en genieten we van het geweldige uitzicht op de bergen om ons heen. Na de wandeling rijden we terug naar het eerder bezochte Gudauri.

 

Reistijd: 1 uur. 30 min. Wandeltijd: 5 – 6 uur ↑↓ 150 m.
Diner en overnachting in een hotel in het ski resort Gudauri (2200 m). (O/LP/D)


Dag 10: Gudauri – Ananuri – Korsha

’s Ochtends na het ontbijt rijden we richting het versterkte fortcomplex Ananuri (17de eeuw), van waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het Jinvali waterreservoir. We kunnen er ook pootje baden of zelfs een frisse duik nemen. Na het bezoek aan Ananuri rijden we naar het dorpje Korsha, in de regio Khevsureti. Ons gastenhuis in Korsha is tevens een ‘art house’ en de eigenaar is een echte kunstenaar (al het houtsnijwerk in en om het huis is van zijn hand). Hij heeft tevens het plaatselijke museum opgericht, dat een goed beeld schetst van het dagelijkse leven vroeger (en nu) in de regio Khevsureti.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner en overnachting in eenvoudig gastenhuis in Korsha met gedeelde faciliteiten. (O/–?/D)

 

Dag 11: Korsha – Shatili

Vandaag leren we de regio Khevsureti op z’n best kennen met z’n ruwe, pure natuur en mensen. We stoppen onderweg op de Datvis Jvari pas (2676 m.) waar we genieten van de prachtige vergezichten. Vervolgens wandelen we een stukje naar beneden en worden weer opgepikt om de avontuurlijke rit door de diepe Aragvi kloof te volbrengen. Als we in Shatili (1400 m.) aankomen kunnen we op eigen gelegenheid het oude, versterkte fort verkennen. Shatili is een uniek middeleeuws fort met 60 torens die met elkaar verbonden zijn en zo alle huizen beschermen. ’s Zomers leven er nog redelijk wat families in Shatili maar in de winter blijven maar ongeveer 5 families.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner en overnachting in een gasthuis in Shatili (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 12: Shatili – Mutso – Shatili
‘s Ochtends wandelen we vanuit Shatili richting de indrukwekkende ruïnes van het dorp Mutso (1650 m.). Dit bijzondere middeleeuwse dorp is gebouwd op een steile berghelling en bevat tientallen versterkte woningen. In de buurt van Mutso zijn begraafplaatsen waar vroeger de mensen besmet met de pest, werden begraven. Eén van de begraafplaatsen ligt langs te weg en kunnen we eventueel bezoeken. Daarna wandelen we verder naar Mutso.

 

Wandeltijd: ca. 5 uur. 14 km. ↑↓ 450 m.
Diner en overnachting in een gasthuis in Shatili (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 13: Shatili – Abudelauri Meren (2800 m.) – Korsha

Vandaag rijden we terug richting Korsha. We stoppen in Roshka (1950 m.) en maken vandaar uit een mooie wandeling naar de bijzondere Abudelauri ‘bergmeren’, die elk een andere kleur hebben – groen, blauw, wit. Na de wandeling rijden we verder naar Korsha.

 

Reistijd: 4 uur. Wandeltijd: 5 uur. 14 km. ↑↓ 650 m.

Diner en overnachting in een gasthuis in Korsha (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 14: Korsha – Mtskheta – Tbilisi

’s Ochtends rijden we naar de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië – Mtskheta. Dit was de plaats van vroegchristelijke activiteit en de locatie waar het christendom werd uitgeroepen tot staatsgodsdienst (337), nadat de heilige Cappadocische vrouw Nino kwam om het land te bekeren. Je vindt hier twee UNESCO werelderfgoed sites. Eén is het Jvari klooster (5e – 6e eeuw), dat over Mtskheta waakt en waarvandaan je een perfect uitzicht hebt op de volgende UNESCO site: Svetitskhoveli kathedraal (11e eeuw). Waar de Jvari kerk je een persoonlijk en zelfs intiem gevoel geeft, laat de kathedraal een overweldigende indruk van de Georgische religieuze pracht en praal achter.

Na dit bezoek rijden we terug naar Tbilisi waar we van onze laatste gezamenlijke avondmaaltijd genieten.

 

Reistijd: 3 uur.

Afscheidsdiner in een restaurant. Overnachting in een hotel in Tbilisi. (O/–?/D)

 

Dag 15: Vertrek

Transfer naar het vliegveld van Tblisi en vlucht terug naar Amsterdam. 

 

Ervaringen
Reis ervaringen
Wima schreef op 25-08-2017 : Adembenemend mooi

Prachtige reis, veel gezien, Georgië is werkelijk adembenemend mooi met spectaculaire natuur!

Gerben en Marion schreef op 25-08-2017 : Bijzondere bestemming

Een prachtige wandelreis door een nog onbekend gebied, slapen op unieke plekken, zeer gastvrij en overal heerlijke maaltijden

Inbegrepen

Vlucht

Familie hotel VIP in Tbilisi of equivalent.

Hotel ‘GoodAura’ in Gudauri of equivalent.

Gastenhuizen in Korsha, Shatili, Telavi.

Familiehotel in Kazbegi

Transport met AC minibus.

Nederlandstalige gids

Alle ontbijten

Alle diners (behalve dag 1)

1 lunch + 6 picknick lunches

Wijnproeverij en bezoek wijn museum.

Niet inbegrepen

Entreegelden

Drankjes bij de maaltijden

Maaltijden/lunches die niet bij inbegrepen staan

Reisverzekering (verplicht!)

Eénpersoonstoeslag € 195,-

Fooien
Boekingskosten  € 15,-

 

 

N.B. Voor diegenen die zich binnen vier weken voor vertrek opgeven, kan een toeslag worden geheven i.v.m. hogere kosten van het vliegticket!

 

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Tbilisi. Transfer naar het hotel in de stad (ca. 20 min.)

Dag 2: Tbilisi
Na het ontbijt en de introductie van de gids is het tijd om te voet de mooie stad met haar lange geschiedenis te bekijken. Kerken, een moskee, synagoge en tempels vind je hier gebroederlijk bij elkaar. We dwalen door smalle straatjes met mooie 19e eeuwse huizen met kleurrijke balkons. We wandelen omhoog naar het kasteel Narikala (4e eeuw), waarvandaan je een prachtig vergezicht over de stad hebt. Liefhebbers kunnen in het Nationaal Museum de unieke gouden schat bewonderen en aan het eind van de dag kun je in de beroemde  zwavelbaden heerlijk ontspannen!
Diner in restaurant en overnachting in hotel in Tbilisi. (O/—/D)

 

Uitleg: O = ontbijt, L = lunch, LP = lunchpakket, D = diner, de maaltijden die vermeld worden zijn inclusief.


Dag 3: Tbilisi – David Gareja – Telavi

We beginnen de dag met een rit richting het grottencomplex David Gareja. Dit unieke complex ligt op de grens met Azerbeidzjan en is gesticht door de heilige David, één van de 13 heilige Syrische Vaders die in de 6e eeuw naar deze verlaten plek kwam. Tijdens een bezoek aan het Lavra klooster (9de eeuw) met het graf van St. David kunnen we de rust en de gewijde sfeer van deze plaats voelen.

Om de grotten met de unieke muurschilderingen te zien, klimmen we de heuvel op naar het voormalige Udabno klooster; een klim die elke zweetdruppel waard is. Hiervandaan hebben wij tevens een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de halfwoestijn van Georgië en Azerbeidzjan. In de lucht zweven Egyptische gieren, keizerarenden, bijeneters etc. en op de grond zijn vele hagedissen te bewonderen.

 

Reistijd: 4 uur 30 min. Wandeltijd: 2 uur. 30 min. ↑↓ 200 m.

Diner en overnachting in een gastenhuis in Telavi. (O/LP/D)

 

Dag 4: Kakheti regio
Vandaag verkennen we de beroemde wijnstreek Kakheti. In de ochtend bezoeken we eerst de levendige, kleurrijke lokale markt. Vervolgens rijden we naar het Nekresi klooster (4 -­ 15e eeuw) en verder naar Gremi: een versterkt burcht/kerk complex en de hoofdstad van Kakheti in de 16e eeuw.
Bij een bezoek aan een plaatselijke wijnkelder krijgen wij uitleg over de traditionele manier van wijnmaken in Georgië – in kleipotten zogenoemde Qvevri. En natuurlijk proeven wij ook van deze goede wijnen. Na de wijnproeverij en een heerlijke lunch bezoeken we een serene plek: de kathedraal van Alaverdi uit de 11e eeuw.

Liefhebbers kunnen in de middag het landgoed van de 19e eeuwse dichter en edelman Aleksandre Chavchavadze in Tsinandali bezoken. De aristocratische Chavchavadze familie was één van de meest getalenteerde en machtigste families in heel Georgië en het landgoed was een belangrijk intellectueel centrum. Alexandre bezat tevens de oudste en grootste wijnmakerij in Georgië waar hij Europese en Georgische wijnbouwtradities combineerde. Het huis is omgeven door prachtige tuinen, die 18 hectare grond beslaan.
Wie bovenstaande optie niet wilt, kan teruggebracht worden naar het gasthuis en daar verblijven of op eigen gelegenheid Telavi verder verkennen.

Reistijd: 2 uur. Wandeltijd Nekresi: 1 uur. 30 min.
Diner en overnachting in een gasthuis in Telavi. (O/L/D)


Dag 5: Telavi – Sighnaghi – Bodbe – Tbilisi

In de ochtend bezoeken we de vestingstad Sighnaghi (18e eeuw), die het uiterlijk van een Italiaanse middeleeuwse stad heeft. De 4,5 km muur die meer dan 40 hectare omsluit, maakt Sighnaghi één van de grootste volledig ommuurde steden ter wereld. De stad is onlangs gerestaureerd. Sighnaghi is beroemd om het prachtige uitzicht op het Grote Kaukasusgebergte: een bron van inspiratie voor vele Georgische schilders.

De tijd in Sighnaghi is vrij te besteden en je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Sighnaghi museum dat de rijke collecties van de 19e-­?20e eeuw autodidact kunstenaar Niko Pirosmanashvili (Pirosmani) bevat. We zullen ook een bezoek brengen aan het Bodbe klooster (4-­?17e eeuw). Het klooster doet nu nog steeds dienst als klooster en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner in restaurant. Overnachting in een hotel in Tbilisi. (O/-­?/D)

 

Dag 6: Tbilisi – Gori – Gudauri

De eerste stop vandaag, is een historische stop, namelijk Gori. Dit is het stadje waar Josef Dzhugashvili (Stalin) werd geboren.Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het Stalin museum; een uniek museum dat bijna niets negatiefs vertelt over Stalin…. Je kunt echter ook de stad in gaan als je wilt.

Na de lunch laten we de ‘moderne geschiedenis’ achter ons en gaan we terug naar het Bronzen Tijdperk; om precies te zijn naar een plaats die dateert uit 1000 v. Chr.: Uplistsikhe. Dit was ooit een immense grottenstad en de ruïnes zijn nog steeds indrukwekkend. Je kunt hier ronddwalen en voelen hoe het in die dagen geweest moet zijn.

Na Uplistiskhe rijden we naar het Grote Kaukasus-­?gebergte over de eeuwenoude militaire hoofdweg richting Rusland.

 

Reistijd: 4 uur.

Diner en overnachting in een hotel in het ski resort Gudauri (2200 m). (O/-­?/D)

 

Dag 7: Gudauri – Kazbegi
Vandaag verkennen we het Nationale Park Kazbegi. Als we, na een aantal korte stops, aankomen bij het charmant gelegen stadje Stepantsminda, ook wel bekend als Kazbegi, zullen we de indrukwekkende en heilige berg Kazbek (5047m) zien. Hier zien we ook het eerste wandeldoel voor vandaag: Gergeti Drievuldigheidskerk (14e eeuw).
Na een mooie wandeling (ca. 2,5 u) rijden we een stukje richting de grens met Rusland om ons vervolgens te storten op een stevige klim naar de prachtige Gveleti waterval (ca. 1 uur).

 

Reistijd: 1 uur. Wandeltijd kerk: 2 uur. 30 min. ↑↓ 400 m. Wandeltijd waterval: 1 uur. ↑↓ 300 m.
Diner en overnachting in een familie hotel in Kazbegi. (O/–­?/D)


Dag 8: Kazbegi – Sno valley – Juta –  Mt. Chaukhebi (3842m.) – Kazbegi
In de ochtend rijden we door de Sno vallei naar het dorp Juta (2165m). De weg er naar toe begint veelbelovend met asfalt maar gaat snel over in een ‘off road’ piste, die uiteindelijk steil omhoog naar het dorp gaat. Juta is in de wintermaanden afgesloten van de rest van Georgië en blijft het hele jaar door een erg afgelegen plek. Het kleine dorpje heeft dan ook grotendeels de oude manier van leven bewaard. Vanaf Juta lopen we door fascinerende natuur tot aan de voet van de berg Chaukhebi (3842 m.). Na de wandeling keren we terug naar Kazbegi.

 

Reistijd: 1 uur. Wandeltijd: 4 – 5 uur. ↑↓ 400 m.
Diner en overnachting in een familie hotel in Kazbegi. (O/LP/D)


Dag 9: Kazbegi – Truso – Gudauri
Vandaag maken we een mooie wandeling in de Truso vallei. Na ca. 40 minuten rijden beginnen we onze wandeling in de prachtige Truso kloof. We steken eerst de Tergi (Terek)
rivier over om vervolgens stroomopwaarts te wandelen. Na het passeren van twee bruggen zal de kloof zich openen in de Truso vallei, die we volgen tot het verlaten dorp Ketrisi.
Tijdens de wandeling passeren we oude nederzettingen en genieten we van het geweldige uitzicht op de bergen om ons heen. Na de wandeling rijden we terug naar het eerder bezochte Gudauri.

 

Reistijd: 1 uur. 30 min. Wandeltijd: 5 – 6 uur ↑↓ 150 m.
Diner en overnachting in een hotel in het ski resort Gudauri (2200 m). (O/LP/D)


Dag 10: Gudauri – Ananuri – Korsha

’s Ochtends na het ontbijt rijden we richting het versterkte fortcomplex Ananuri (17de eeuw), van waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het Jinvali waterreservoir. We kunnen er ook pootje baden of zelfs een frisse duik nemen. Na het bezoek aan Ananuri rijden we naar het dorpje Korsha, in de regio Khevsureti. Ons gastenhuis in Korsha is tevens een ‘art house’ en de eigenaar is een echte kunstenaar (al het houtsnijwerk in en om het huis is van zijn hand). Hij heeft tevens het plaatselijke museum opgericht, dat een goed beeld schetst van het dagelijkse leven vroeger (en nu) in de regio Khevsureti.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner en overnachting in eenvoudig gastenhuis in Korsha met gedeelde faciliteiten. (O/–?/D)

 

Dag 11: Korsha – Shatili

Vandaag leren we de regio Khevsureti op z’n best kennen met z’n ruwe, pure natuur en mensen. We stoppen onderweg op de Datvis Jvari pas (2676 m.) waar we genieten van de prachtige vergezichten. Vervolgens wandelen we een stukje naar beneden en worden weer opgepikt om de avontuurlijke rit door de diepe Aragvi kloof te volbrengen. Als we in Shatili (1400 m.) aankomen kunnen we op eigen gelegenheid het oude, versterkte fort verkennen. Shatili is een uniek middeleeuws fort met 60 torens die met elkaar verbonden zijn en zo alle huizen beschermen. ’s Zomers leven er nog redelijk wat families in Shatili maar in de winter blijven maar ongeveer 5 families.

 

Reistijd: 3 uur.

Diner en overnachting in een gasthuis in Shatili (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 12: Shatili – Mutso – Shatili
‘s Ochtends wandelen we vanuit Shatili richting de indrukwekkende ruïnes van het dorp Mutso (1650 m.). Dit bijzondere middeleeuwse dorp is gebouwd op een steile berghelling en bevat tientallen versterkte woningen. In de buurt van Mutso zijn begraafplaatsen waar vroeger de mensen besmet met de pest, werden begraven. Eén van de begraafplaatsen ligt langs te weg en kunnen we eventueel bezoeken. Daarna wandelen we verder naar Mutso.

 

Wandeltijd: ca. 5 uur. 14 km. ↑↓ 450 m.
Diner en overnachting in een gasthuis in Shatili (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 13: Shatili – Abudelauri Meren (2800 m.) – Korsha

Vandaag rijden we terug richting Korsha. We stoppen in Roshka (1950 m.) en maken vandaar uit een mooie wandeling naar de bijzondere Abudelauri ‘bergmeren’, die elk een andere kleur hebben – groen, blauw, wit. Na de wandeling rijden we verder naar Korsha.

 

Reistijd: 4 uur. Wandeltijd: 5 uur. 14 km. ↑↓ 650 m.

Diner en overnachting in een gasthuis in Korsha (gedeelde faciliteiten). (O/LP/D)

 

Dag 14: Korsha – Mtskheta – Tbilisi

’s Ochtends rijden we naar de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië – Mtskheta. Dit was de plaats van vroegchristelijke activiteit en de locatie waar het christendom werd uitgeroepen tot staatsgodsdienst (337), nadat de heilige Cappadocische vrouw Nino kwam om het land te bekeren. Je vindt hier twee UNESCO werelderfgoed sites. Eén is het Jvari klooster (5e – 6e eeuw), dat over Mtskheta waakt en waarvandaan je een perfect uitzicht hebt op de volgende UNESCO site: Svetitskhoveli kathedraal (11e eeuw). Waar de Jvari kerk je een persoonlijk en zelfs intiem gevoel geeft, laat de kathedraal een overweldigende indruk van de Georgische religieuze pracht en praal achter.

Na dit bezoek rijden we terug naar Tbilisi waar we van onze laatste gezamenlijke avondmaaltijd genieten.

 

Reistijd: 3 uur.

Afscheidsdiner in een restaurant. Overnachting in een hotel in Tbilisi. (O/–?/D)

 

Dag 15: Vertrek

Transfer naar het vliegveld van Tblisi en vlucht terug naar Amsterdam. 

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumbijzonderhedenPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Thema
09-07-20181695.00groepsreis
13-08-20181695.00singlereis

Dagprogramma
8 - 14 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google MapsBel ons