Deze site gebruikt cookies om services te leveren. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

image

Italie | Le Marche Culinair - 8 dgn

Ontdekkingsreis door de keuken van Italiƫ

Waar en wat: culinaire reis Le Marche - Italië

Hoeveel dagen: 8 dagen

 

Deze reis is voor de echte “lekkerbek”; de lokale keuken en proeverijen staan centraal. Het reisprogramma is samengesteld i.s.m. Slow Food Italië waardoor u verzekerd bent van de culinaire authenticiteit. Wij verblijven deze week in een comfortabele agriturismo van waaruit wij diverse plaatsen in de omgeving zullen bezoeken en volop kennis maken met de culturele- en culinaire schatten van deze streek.  

Le Marche

Oftewel -De Marken- ligt ter hoogte van Toscane en Umbrië, aan de Adriatische kust. Deze regio kent geen mondaine trekpleisters als Firenze, Pisa of Assisi en is nog vrij onontdekt. Het heeft als  hoofdstad de havenstad Ancona.

 

Rijke cultuur

De regio heeft een prachtig heuvelachtige landschap met vele pittoreske stadjes, de zogenaamde “borghi”, die zo karakteristiek zijn voor de Marken. Verder zijn er verschillende interessante steden zoals Urbino dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en Ascoli Piceno, “de stad met de 100 torens”. De Marken herbergt op artistiek en architectonisch gebied werkelijk een enorme hoeveelheid aan grote en kleine meesterwerken uit verschillende periodes.

 

Landbouw

Dit deel van Le Marche is tevens een belangrijk landbouwgebied; het brengt veel wijn, olijven en fruit voort. Allen van een zeer goede kwaliteit.

Genieten van bijzondere lokale producten

Tijdens deze heerlijke reis bezoeken we kleurrijke markten, zoutpannen, een olijfpers, pastafabriek, imkerij en nog veel meer. We gaan op zoek naar truffels en genieten van bijzondere wijnen, vele soorten kazen en pure gerechten. Tevens gaan we bij een  fameuze Mortadellamaker langs en proeven van heerlijke huisgemaakte mozzarella bij een buffelboerderij.  


Vertrek vanaf Amsterdam en Brussel mogelijk.


Italie | Le Marche Culinair - 8 dgn

Dagprogramma

 

Dag 1- Donderdag 1 juni: Vlucht naar Bologna en na aankomst gaan we eerst op bezoek bij een mortadellamaker in de stad. Na dit bezoek rijden we naar het plaatsje Cervia aan de kust waar we de beroemde zoutpannen gaan bezoeken gevolgd door een bezoek aan de haven. In de haven genieten we vaan een heerlijke diner in het “clubhuis” van de lokale vissers. Na het diner rijden we naar Pergola naar ons overnachtingsadres Ca’Palazzo. ? ?

 

Dag 2- Vrijdag 2 juni: Na het ontbijt wandelen we naar de top van Monte Catria waar we gaan genieten van een heerlijke lunch in een berghut. Na de lunch gaan we nog verder naar boven met een kabelbaan en daar aangekomen wandelen we terug naar beneden. Beneden aangekomen bezoeken we een bufferboerderij en genieten we van heerlijke mozzarella. Na afloop rijden we terug naar Ca’Palazzo voor ons diner. Na het diner wordt er door een lid van Slow Foof Italië een lezing gehouden.

 

Dag 3- Zaterdag 3 juni: Na het ontbijt rijden we naar de vismarkt van Fano waar we ook later onze lunch zullen hebben. Na de lunch rijden we naar Cartoceto di Fano waar we een melkerij, grottenkaasmakerij en een oude olijfpers gaan bezoeken en natuurlijk alle uitleg bij krijgen. Aan het einde van de middag keren we terug naar Ca’Palazzo waar genieten van ons diner gevolgd door een bijzondere bierproeverij.? ?

 

Dag 4 - Zondag 4 juni: Deze dag staat in het teken van de wijnen uit de streek. In de ochtend bezoeken we 2 wijngebieden gevolgd door een heerlijke picknick in de bergen. Na de picknick gaan we de stad San Marino bezoeken om aan het begin van de avond weer in Ca;Palazzo terug te keren.

 

Dag 5- Maandag 5 juni: In de ochtend gaan we eerst naar een Verdicchio-wijngebied  waar we een fantastische proeverij hebben gevolgd door een lunch in de bergen. Na de lunch hebben we een culinaire presentatie en daarna rijden we verder naar een imker die ons van alles gaat vertellen over alle honingproducten en de bijen van  de Marken. De honing heeft een heerlijk fijne en delicate smaak! Hierna hebben wij een uitgebreide avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten en wijnen in Ca’Palazzo? ?

 

Dag 6 - Dinsdag 6 juni: Na het ontbijt vertrekken we naar naar pastafabriek Girolomoni nabij Urbino waar een rondleiding krijgen en alle geheimen van de pasta leren kennen. Aansluitend genieten we van een heerlijke pastalxunch met uitleg. Na de lunch bezoeken we de kathedraal van Urbino en rijden we verder naar het verderop gelegen stuwmeer. Aan het begin van de avond zijn we weer terug in Ca’Palazzo waar een heerlijk diner op ons wacht.

 

Dag 7 - Woensdag 7 juni: Na het ontbijt gaan we op zoek naar de bekendede truffel. Onder leiding van een "trifulau" en zijn truffelhond gaan wij in het bos zelf op zoek naar truffels.  Later in de middag bezoeken de plaatsen Sirolo en Ancona aan zee om s’ avonds bij het eten en onder het genot van een goed wijntje kijken wij terug op een mooie en vooral lekker week!  ? ?

 

Dag 8 - Donderdag 8 juni: Na het ontbijt maken we ons klaar voor de transfer naar het vliegveld van Bologna (ongeveer 2,5 uur rijden).? ?

 

Dagprogramma onder voorbehoud van weersinvloeden en externe omstandigheden!

 

Inbegrepen

7 overnachting in comfortabele agriturismo o.b.v. 2 pers. kamer met badkamer en toilet
7 x diner inclusief drankjes

7 x diner
7 x (picnick)lunch

Alle bezoeken en proeverijen zoals beschreven in het dagprogramma
Demonstratie truffelzoeken
Alle in het programma genoemde vervoer en bagagevervoer
Nederlandse gids die Italiaans spreekt

 

Niet inbegrepen

Vlucht (Amsterdam/Brussel - Bologna)

Reis-/annuleringsverzekering
Eventueel in te checken bagage € 20,- per stuk per enkele reis
Extra drankjes
reserveringskosten (€ 15,-)
bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO € 15,-)

Eénpersoonstoeslag € 275,-

Programma onder voorbehoud!

Reist u op  eigen gelegenheid dan ontmoet u uw  reisgezelschap op het vliegveld van Bolagna (of in Ca'Palazzo).

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

Dag 1- Donderdag 1 juni: Vlucht naar Bologna en na aankomst gaan we eerst op bezoek bij een mortadellamaker in de stad. Na dit bezoek rijden we naar het plaatsje Cervia aan de kust waar we de beroemde zoutpannen gaan bezoeken gevolgd door een bezoek aan de haven. In de haven genieten we vaan een heerlijke diner in het “clubhuis” van de lokale vissers. Na het diner rijden we naar Pergola naar ons overnachtingsadres Ca’Palazzo. ? ?

 

Dag 2- Vrijdag 2 juni: Na het ontbijt wandelen we naar de top van Monte Catria waar we gaan genieten van een heerlijke lunch in een berghut. Na de lunch gaan we nog verder naar boven met een kabelbaan en daar aangekomen wandelen we terug naar beneden. Beneden aangekomen bezoeken we een bufferboerderij en genieten we van heerlijke mozzarella. Na afloop rijden we terug naar Ca’Palazzo voor ons diner. Na het diner wordt er door een lid van Slow Foof Italië een lezing gehouden.

 

Dag 3- Zaterdag 3 juni: Na het ontbijt rijden we naar de vismarkt van Fano waar we ook later onze lunch zullen hebben. Na de lunch rijden we naar Cartoceto di Fano waar we een melkerij, grottenkaasmakerij en een oude olijfpers gaan bezoeken en natuurlijk alle uitleg bij krijgen. Aan het einde van de middag keren we terug naar Ca’Palazzo waar genieten van ons diner gevolgd door een bijzondere bierproeverij.? ?

 

Dag 4 - Zondag 4 juni: Deze dag staat in het teken van de wijnen uit de streek. In de ochtend bezoeken we 2 wijngebieden gevolgd door een heerlijke picknick in de bergen. Na de picknick gaan we de stad San Marino bezoeken om aan het begin van de avond weer in Ca;Palazzo terug te keren.

 

Dag 5- Maandag 5 juni: In de ochtend gaan we eerst naar een Verdicchio-wijngebied  waar we een fantastische proeverij hebben gevolgd door een lunch in de bergen. Na de lunch hebben we een culinaire presentatie en daarna rijden we verder naar een imker die ons van alles gaat vertellen over alle honingproducten en de bijen van  de Marken. De honing heeft een heerlijk fijne en delicate smaak! Hierna hebben wij een uitgebreide avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten en wijnen in Ca’Palazzo? ?

 

Dag 6 - Dinsdag 6 juni: Na het ontbijt vertrekken we naar naar pastafabriek Girolomoni nabij Urbino waar een rondleiding krijgen en alle geheimen van de pasta leren kennen. Aansluitend genieten we van een heerlijke pastalxunch met uitleg. Na de lunch bezoeken we de kathedraal van Urbino en rijden we verder naar het verderop gelegen stuwmeer. Aan het begin van de avond zijn we weer terug in Ca’Palazzo waar een heerlijk diner op ons wacht.

 

Dag 7 - Woensdag 7 juni: Na het ontbijt gaan we op zoek naar de bekendede truffel. Onder leiding van een "trifulau" en zijn truffelhond gaan wij in het bos zelf op zoek naar truffels.  Later in de middag bezoeken de plaatsen Sirolo en Ancona aan zee om s’ avonds bij het eten en onder het genot van een goed wijntje kijken wij terug op een mooie en vooral lekker week!  ? ?

 

Dag 8 - Donderdag 8 juni: Na het ontbijt maken we ons klaar voor de transfer naar het vliegveld van Bologna (ongeveer 2,5 uur rijden).? ?

 

Dagprogramma onder voorbehoud van weersinvloeden en externe omstandigheden!

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis

Dagprogramma
8 - 16 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps