Deze site gebruikt cookies om services te leveren. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

image

Italie | Culinair genieten in Piemonte - 5 dgn

Een feest voor lekkerbekken!

Dit is een unieke reis waar u op een bijzondere manier kennis maakt met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de Piemonte.

 

Piemonte staat bekend als koning van de Italiaanse keuken, de witte truffels, Nutella, Barbaresco, Nebbiolo en de Barolo wijnen, Vermouth, Martini, Ferrero Rocher en nog veel meer. Deze culinaire tradities van Piemonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Deze bijzondere reis staat in het teken van de bekende Slow Food beweging die hier haar basis heeft en er naar streeft om de culturele en traditionele keuken van Italië te behouden.

De reis zelf bestaat uit een vlucht en vier overnachtingen in het Albergo La Corte Albertina in Pollenzo (de bakermat van de Slow Food beweging) en een bijzonder culinair programma.

Het hotel waar we verblijven ligt praktisch tegenover de wijnbank van de Slow Food beweging in Pollenzo, die op zich weer centraal ligt in de regio waar we op onderzoek gaan met elkaar. We hebben daardoor het aantal reiskilometers zo beperkt mogelijk kunnen houden.
 
Tijdens de gehele reis laten we ons vergezellen door Annemieke Punte van Slow Food Twente, die Italiaans spreekt en steeds bij ons zal zijn om te vertalen, toe te lichten en ons te leiden. De onderdelen van het programma zijn gekozen op hun authenticiteit; als u zelf zou proberen dit te organiseren, zou u niet overal terecht kunnen, of zo achter de schermen kunnen kijken als bij deze gelegenheid.
 
Vertrek Amsterdam: donderdag 21 september 2017
Vertrek Milaan: maandag 25 september 2017

 


 

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te gaan dan kunt u onderaan deze pagina dit bijzondere arrangement boeken.

 

Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid van de kamers!

 

Italie | Culinair genieten in Piemonte - 5 dgn

Dagprogramma


Donderdag 21 september 2017

Na aankomst op het vliegveld van Turijn vertrekken we met de bus naar het historisch centrum van Turijn. Wij krijgen hier een rondleiding van twee uur met een gids die u alles over deze bijzondere stad zal vertellen. Turijn (de hoofdstad van Piëmonte), werd vroeger "De deur naar Italië" genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen en de imposante kerken. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt "eataly" en Pinacoteca. Ook belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, zijn een must om te bezoeken! Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de "Salone del Gusto ".  Na deze rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen, we spreken een plek af waar we we elkaar later in de middag ontmoeten, uw bagage blijft veilig in de bus zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.


Aan het begin van de avond genieten we van een aperitivo in Turijn: een drankje met (meestal) een klein buffetje (appetizers), om de maag wat te vullen, alvorens we naar Polenzo rijden om naar het hotel te gaan.

Wij overnachten in Hotel Albergo La Corte Albertina, vlak bij het centrum van Polenzo en tegenover het koninklijke paleis waar de Slow Food Universiteit haar domicilie heeft. Aansluitend een eenvoudig diner in het hotel en dan lekker naar bed.


Het programma is inclusief:
-transfer naar het hotel in Polenzo
-rondleiding door gids in Turijn
-apperativo & diner

 


Vrijdag 22 september 2017: Ontdek Culinair Piemonte
Vandaag laten we u kennis maken met enkele families in Piemonte die los van elkaar op een unieke manier bezig zijn met de bereiding van voedsel. Vol passie wordt u (d.m.v. een kookworkshop en proeverijen) deelgenoot van de Piemontese keuken! Na het ontbijt gaan we eerst met de bus naar het plaatsje Caraglio waar we naar een bijzondere bufferboerderij gaan. Hier zien (en proeven we) het hele proces hoe mozzarella wordt gemaakt. Wij gaan hier genieten van een proeverij van verschillende soorten Mozzarella en andere Piemontese kazen.

Hierna rijden we door naar een ander bijzonder project waar we een kookworkshop volgen en alles leren over het vlees van de Piemontese koe. Na afloop eten we wat we hebben gemaakt (dus doe je best).

 

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar buffelboerderij en La Granda
-kaasproeverij

-kookworkshop met aansluitend diner

 

 

Zaterdag 23 september: olijfolie en Bagna Cauda in Moncalvo

Na het ontbijt gaan we met de bus naar Moncalvo. Om uw “eventuele zonden” te overpeinzen bezoeken wij eerst het klooster van Sacro Monte di Crea. Dit klooster staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na dit bezoek gaan wij verder naar een bijzondere familie die het is gelukt is om op een hoogte van rond de duizend meter een olijfboomgaard op zetten. Hier bezoeken wij de familie Veglio waar wij alles leren over de kleinschalige productie van olijfolie. Hoewel de familie Veglio één van de weinige olijfolie producenten van de Piemonte is, is hun olijfolie van zeer hoge kwaliteit. De familie heeft een grote liefde voor het vak en behalve olijven bieden zij ook een keuze aan excellente wijnen, hooggewaardeerde kazen en traditionele streekgerechten. Tijdens dit speciale programma proeft u natuurlijk hun producten maar tevens wandelt u met zoon Valentino door de olijvengaarden en helpt u eventueel mee met het oogsten van de olijven (afhankelijk van de oogsttijd). Tijdens deze workshop maakt u kennis met het typische streekgerecht Bagna Cauda dat bestaat uit Ansjovis, olijfolie en knoflook. Dit wordt voor de lunch samen met groenten als kardoen en koolraap geserveerd. Als aandenken krijgt u bij het vertrek een fles lekkere olijfolie mee.

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar het hotel in Turijn
-bezoek aan Sacro Monte di Crea
-bezoek aan olijfboomgaard
-lunch met typische Piemonteese gerechten
-flesje olijfolie

 

Aanvang programma: 08:30 uur

Verwachte terugkomst 20:30 uur

 
Zondag 24 september: truffels en wijn in "de Langhe"

Na het ontbijt stappen we weer de bus in voor een mooie dag die volstaat van wijnen, truffels en andere lekkerheden. In de ochtend gaan we op bezoek bij een heuse truffelprofessor. Op zijn boerderij vertelt hij u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de "trifulau" en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels. Na deze truffelervaring gaan we genieten van een bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno waar we een rondleiding (met proeverij) door de wijnkelders hebben georganiseerd en aansluitend genieten van een heerlijke lunch in hun befaamde restaurant. Na dit truffel, wijn en eet avontuur is het tijd om de benen te strekken en Alba te bezoeken. In de maand oktober kunt u hier de internationaal beroemde truffelmarkt vinden maar nu hebben we alle ruimte om deze mooie stad waar ook de Ferrerofabriek staat te bezoeken.

 

Wat is Italië zonder pizza, daarom gaan we ’s avonds naar een bijzondere pizzeria waar we een traditionele houtoven-pizza eten en heeft u aansluitend de tijd om nog even in stijl door Polenzo te flaneren, of zoals de Italianen het noemen: “Fare bella figura.”

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar het hotel in Polenzo
-bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno
-lunch bij Cestello di Verduno
-uitleg over truffels en truffels zoeken
-bezoek aan Alba

-pizza

 

Aanvang programma: 08:30 uur

Verwachte terugkomst 20:30 uur

 


Maandag 25 september: De Grappa, altijd als afsluiting....
Na het ontbijt in ons hotel wordt de bagage in de touringcar geladen en gaan we op pad naar een grappa distilleerderij in de buurt van Alba. De Montanaro Grappa is beroemd in Piemonte voor zijn kwaliteit en historie. Uiteraard kunt u ook hier weer proeven..
We genieten nog van een lichte brunch (aperi-pranzo: lokale gerechtjes met wijn, vermouth en grappa) en gaan dan op weg naar Torino Caselle Airport voor de terugreis.

Met vlucht KL2107 vertrekken we om 15:20 uur naar Amsterdam, waar we rond 19:30 uur zullen aankomen.

Het programma is inclusief:
-transfer van het hotel naar de Grappa distilleerderij
-rondleiding en uitleg over het proces van grappa maken
-lunch
-transfer naar vliegveld Turijn


N.B. Programma onder voorbehoud. De mogelijkheid bestaat dat we i.p.v. Turijn vliegen naar/van Milaan

 

 

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Turijn / Milaan - Amsterdam
4 hotel overnachting in Albergo La Corte Albertina
alle maaltijden genoemd in het programma
alle lunches genoemd in het programma
alle proeverijen
1 fles olijfolie
alle in het programma genoemde vervoer en bagagevervoer

Niet inbegrepen

Bagagetoeslag € 40,-
Reis-/annuleringsverzekering
Diner op de dag van terugreis
Bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO € 15,-)
Reserveringskosten (€ 15,-)

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma


Donderdag 21 september 2017

Na aankomst op het vliegveld van Turijn vertrekken we met de bus naar het historisch centrum van Turijn. Wij krijgen hier een rondleiding van twee uur met een gids die u alles over deze bijzondere stad zal vertellen. Turijn (de hoofdstad van Piëmonte), werd vroeger "De deur naar Italië" genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen en de imposante kerken. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt "eataly" en Pinacoteca. Ook belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, zijn een must om te bezoeken! Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de "Salone del Gusto ".  Na deze rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen, we spreken een plek af waar we we elkaar later in de middag ontmoeten, uw bagage blijft veilig in de bus zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.


Aan het begin van de avond genieten we van een aperitivo in Turijn: een drankje met (meestal) een klein buffetje (appetizers), om de maag wat te vullen, alvorens we naar Polenzo rijden om naar het hotel te gaan.

Wij overnachten in Hotel Albergo La Corte Albertina, vlak bij het centrum van Polenzo en tegenover het koninklijke paleis waar de Slow Food Universiteit haar domicilie heeft. Aansluitend een eenvoudig diner in het hotel en dan lekker naar bed.


Het programma is inclusief:
-transfer naar het hotel in Polenzo
-rondleiding door gids in Turijn
-apperativo & diner

 


Vrijdag 22 september 2017: Ontdek Culinair Piemonte
Vandaag laten we u kennis maken met enkele families in Piemonte die los van elkaar op een unieke manier bezig zijn met de bereiding van voedsel. Vol passie wordt u (d.m.v. een kookworkshop en proeverijen) deelgenoot van de Piemontese keuken! Na het ontbijt gaan we eerst met de bus naar het plaatsje Caraglio waar we naar een bijzondere bufferboerderij gaan. Hier zien (en proeven we) het hele proces hoe mozzarella wordt gemaakt. Wij gaan hier genieten van een proeverij van verschillende soorten Mozzarella en andere Piemontese kazen.

Hierna rijden we door naar een ander bijzonder project waar we een kookworkshop volgen en alles leren over het vlees van de Piemontese koe. Na afloop eten we wat we hebben gemaakt (dus doe je best).

 

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar buffelboerderij en La Granda
-kaasproeverij

-kookworkshop met aansluitend diner

 

 

Zaterdag 23 september: olijfolie en Bagna Cauda in Moncalvo

Na het ontbijt gaan we met de bus naar Moncalvo. Om uw “eventuele zonden” te overpeinzen bezoeken wij eerst het klooster van Sacro Monte di Crea. Dit klooster staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na dit bezoek gaan wij verder naar een bijzondere familie die het is gelukt is om op een hoogte van rond de duizend meter een olijfboomgaard op zetten. Hier bezoeken wij de familie Veglio waar wij alles leren over de kleinschalige productie van olijfolie. Hoewel de familie Veglio één van de weinige olijfolie producenten van de Piemonte is, is hun olijfolie van zeer hoge kwaliteit. De familie heeft een grote liefde voor het vak en behalve olijven bieden zij ook een keuze aan excellente wijnen, hooggewaardeerde kazen en traditionele streekgerechten. Tijdens dit speciale programma proeft u natuurlijk hun producten maar tevens wandelt u met zoon Valentino door de olijvengaarden en helpt u eventueel mee met het oogsten van de olijven (afhankelijk van de oogsttijd). Tijdens deze workshop maakt u kennis met het typische streekgerecht Bagna Cauda dat bestaat uit Ansjovis, olijfolie en knoflook. Dit wordt voor de lunch samen met groenten als kardoen en koolraap geserveerd. Als aandenken krijgt u bij het vertrek een fles lekkere olijfolie mee.

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar het hotel in Turijn
-bezoek aan Sacro Monte di Crea
-bezoek aan olijfboomgaard
-lunch met typische Piemonteese gerechten
-flesje olijfolie

 

Aanvang programma: 08:30 uur

Verwachte terugkomst 20:30 uur

 
Zondag 24 september: truffels en wijn in "de Langhe"

Na het ontbijt stappen we weer de bus in voor een mooie dag die volstaat van wijnen, truffels en andere lekkerheden. In de ochtend gaan we op bezoek bij een heuse truffelprofessor. Op zijn boerderij vertelt hij u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de "trifulau" en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels. Na deze truffelervaring gaan we genieten van een bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno waar we een rondleiding (met proeverij) door de wijnkelders hebben georganiseerd en aansluitend genieten van een heerlijke lunch in hun befaamde restaurant. Na dit truffel, wijn en eet avontuur is het tijd om de benen te strekken en Alba te bezoeken. In de maand oktober kunt u hier de internationaal beroemde truffelmarkt vinden maar nu hebben we alle ruimte om deze mooie stad waar ook de Ferrerofabriek staat te bezoeken.

 

Wat is Italië zonder pizza, daarom gaan we ’s avonds naar een bijzondere pizzeria waar we een traditionele houtoven-pizza eten en heeft u aansluitend de tijd om nog even in stijl door Polenzo te flaneren, of zoals de Italianen het noemen: “Fare bella figura.”

Het programma is inclusief:
-transfer van/naar het hotel in Polenzo
-bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno
-lunch bij Cestello di Verduno
-uitleg over truffels en truffels zoeken
-bezoek aan Alba

-pizza

 

Aanvang programma: 08:30 uur

Verwachte terugkomst 20:30 uur

 


Maandag 25 september: De Grappa, altijd als afsluiting....
Na het ontbijt in ons hotel wordt de bagage in de touringcar geladen en gaan we op pad naar een grappa distilleerderij in de buurt van Alba. De Montanaro Grappa is beroemd in Piemonte voor zijn kwaliteit en historie. Uiteraard kunt u ook hier weer proeven..
We genieten nog van een lichte brunch (aperi-pranzo: lokale gerechtjes met wijn, vermouth en grappa) en gaan dan op weg naar Torino Caselle Airport voor de terugreis.

Met vlucht KL2107 vertrekken we om 15:20 uur naar Amsterdam, waar we rond 19:30 uur zullen aankomen.

Het programma is inclusief:
-transfer van het hotel naar de Grappa distilleerderij
-rondleiding en uitleg over het proces van grappa maken
-lunch
-transfer naar vliegveld Turijn


N.B. Programma onder voorbehoud. De mogelijkheid bestaat dat we i.p.v. Turijn vliegen naar/van Milaan

 

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Thema
volgeboekt21-09-20175895.00groepsreis

Dagprogramma
20 - 30 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps