Natuurlijk Reizen - Bijzondere vakanties voor actieve mensen - Kookworkshop op Madeira - 8 dgn
image

Kookworkshop op Madeira - 8 dgn

Ontdek de keukengeheimen van mooi Madeira

Waar en wat: Portugal | Kookworkshop op Madeira

Hoeveel dagen: 8 dagen

 

Ontdek de keuken van Madeira samen met de chefkok van hotel Baia Azul en de chefkok van Quinta do Furao op Madeira. In de keuken van dit hotel vinden de kookworkshops plaats waarbij u alles leert over de bijzondere keuken van Madeira. Samen met de chefkok gaat u ’s morgens alle ingrediënten vers op de markt halen, tevens bezoekt u een beroemde wijnkelder. In totaal leert u vier verschillende specialiteiten van Madeira te maken.

 

Vanzelfsprekend maakt u uitsluitend gebruik van verse lokale producten en kookt u zonder kunstmatige smaakversterkers.

Het subtropische eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 km ten westen van Marokko. Naast prachtige baaien heeft Madeira indrukwekkende bergen en mooie groene valleien. U treft hier zeer diverse natuur met reusachtige bomen, uitbundig groeiende planten en een weelderige bloemenpracht. Madeira staat ook wel bekend als het bloemeneiland! Vanwege het milde klimaat is Madeira het hele jaar door een fijne vakantiebestemming.

Natuurlijk Reizen maakt normaal gesproken gebruik van kleine accommodaties maar n.a.v. een toevallige kennismaking met de chefkok van dit hotel en zijn enthousiasme over de lokale keuken, hebben wij besloten om deze workshop bij hem in het hotel te doen.

De lokale keuken is vooral  gebaseerd op ingrediënten die ter plekke te vinden zijn (en is dus vrijwel geheel Slow Food georiënteerd). Het traditionele gerecht op Madeira is de Espetada, een pittig gekruide vleesspies die op open vuur wordt geroosterd.

 

Een populaire vissoort is de Zwarte Degenvis die op grote diepte gevangen wordt rondom het eiland. Het vlees van de vis is mooi wit en doet denken aan griet. Het wordt in veel traditionele gerechten verwerkt. Naast de maaltijden is er natuurlijk ook aandacht voor de bekende Madeira wijnen met hun bijzondere smaak.

Naast de culinaire activiteiten heeft u natuurlijk ook de tijd om het eiland verder te verkennen. Samen met een gids maakt u een mooie wandeling langs de “levada’s” (oude irrigatiekanalen) in de bergen. Daarnaast kunt u tal van activiteiten ondernemen zoals vogels kijken, een boottocht maken, wandelen met routebeschrijvingen etc. Het is ook leuk om in de hoofdstad Funchal door de achterafstraatjes te dwalen en in een klein barretje of cafeetje lekker wat te eten en te drinken.