Dé specialist in wandelvakanties, fietsvakanties en maatwerkreizen. - Macedonië | Wandelvakantie - 8 dgn

Deze site gebruikt cookies om services te leveren. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

image

Macedonië | Wandelvakantie - 8 dgn

Wandelvakantie in West Macedonië

Waar en wat: Macedonië | Wandelreis

Hoeveel dagen: 8 dagen

 

Macedonië is één van Europa's laatste onontdekte gebieden. Centraal gelegen in de Balkan is het land een kruispunt tussen Oost en West, een samensmelting van vele beschavingen. Dit vind je terug in de rijke cultuur en de levensstijl maar ook in de keuken waarmee je deze week uitgebreid kennis zult maken.

De natuur van Macedonië is gevarieerd en ongerept. Het landschap is overwegend bergachtig maar je treft hier ook veel bossen met beuken, eiken en dennen, tevens zijn er tientallen meren te vinden.

 

Het meer van Ohrid is één van de grootste meren op de Balkan en met een ouderdom van ca. twee miljoen jaar, tevens één van de oudste meren ter wereld.

Tijdens deze wandelreis maak je kennis met de prachtige natuur in het westen van Macedonië. We wandelen in het natuurgebied rond Skopje en in de nationale parken van Mavrovo en Pelister, tevens bezoeken we de indrukwekkende canyon van Matka.

In deze week is er ook aandacht voor het rijke culturele verleden van Macedonië. We dwalen door de straatjes van de prachtige oude stad Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer en opgenomen op de lijst van UNESCO. Tevens bezoeken we een aantal bijzondere kloosters op onze route.

De reis begint en eindigt in Skopje, een stad met een rijke geschiedenis van meer dan 2500 jaar. In deze periode is Skopje onderdeel geweest van het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. De sporen hiervan vind je nog steeds terug.

Verblijf
Er wordt verbleven in verschillende soorten accommodaties, varieërend van een wat groter hotel in Skopje, studio's in Leunovo, een middelgroot hotel in Ohrid en een berghotel bij Dihovo. De accommodatie is op basis van een 2-persoonskamer/studio met eigen badkamer. Een eenpersoonskamer is bij beschikbaarheid te boeken, toeslag € 120,-.

Deze reis is geschikt voor mensen met een goede conditie en enige bergwandelervaring en die naast het wandelen ook geïnteresseerd zijn in de rijke cultuur van het land.