Natuurlijk Reizen - Bijzondere vakanties voor actieve mensen - Malta | Wandelvakantie - 8 dgn
image

Malta | Wandelvakantie - 8 dgn

Wandelen langs steile kliffen, diepblauwe baaien en eeuwenoude stadjes.

Malta | Wandelvakantie - 8 dgn
Malta | Wandelvakantie - 8 dgn

Waar en wat: Malta | Wandelvakantie

Hoeveel dagen: 8 dagen

 

Malta is een klein eiland van nauwelijks 20 bij 30 kilometer maar kent een 7000 jaar lange geschiedenis!

 

De geschiedenis van Malta
De strategische ligging in de Middellandse zee wekte van oudsher de hebzucht op van veroveraars.
Feniciërs, Romeinen,  Arabieren,  Ridderordes,Ottomanenen uiteindelijk de Engelsen hadden allemaal  één doel voor ogen: de controle over het midden van de Middellandse Zee. Dezevenduizend jaar lange geschiedenis heeft haar sporen achtergelaten,door de hoeveelheid aan goedbewaarde historische bezienswaardigheden waant u u vaak in een groot openluchtmuseum.  

 

Het huidige Malta

Het huidige Malta is een charmante mix van vele invloeden. Tussen de golvende heuvels liggen de dorpen en stadjes met hun karakteristieke gele kalkstenen huizen.

Een fijn netwerk van paden rijgt de mooiste uitzichtpunten aaneen. Vooral de rotsachtige kust met baaien en kliffen is bijzonder fraai en behalve schaapsherders komt u er weinig mensen tegen. De plaatsen Valletta en Sliema zijn daarentegen Zuid-Europees druk met boulevards aan zee en veel horeca. 

 

Gozo

Het buureiland is nog kleiner maar zeer gevarieerd met vruchtbare valleien, steile kliffen, oude smokkelaarsnesten en zoutpannen. Het wordt ook wel het Eiland van Calypso genoemd, zoals beschreven in Homerus’ Odyssee.

De wandelingen

Malta is dus klein maar desondanks verrassend veelzijding. De meelopende reisleider wijst u de weg. De wandelroutes gaan afwisselend dwars door het land en langs de zee, soms over hoge kliffen en dan weer dicht bij de golven. De wandelingen zijn vrij licht en gaan tot ca. 200 meter. Dagelijkse taxi-transfers zijn inbegrepen van de uitgang van het hotel tot het startpunt van de wandelingen, en terug.
 
Het mediterrane klimaat zorgt voor erg warme, droge zomers. In het voorjaar en het najaar zijn de temperaturen mild met een zeewindje; veel planten en bomen zoals de acacia en de oleander staan al in de prille lente in bloei.

Wandelingen: er wordt gemiddeld tussen de 4 - 6 uur per dag gelopen over een vlak tot heuvelachtig landschap. Er is onderweg veel te zien en te genieten!
 
Tijdens deze reis overnacht u in The Windsor Hotel