image

Nederland | Jubileumreis Texel 4 - dgn

Texel, Voelen, Proeven & Ervaren!

Natuurlijk Reizen bestaat in 2017 alweer 12,5 jaar! Voor onze klanten organiseren wij een speciale jubileumreis op Texel. Een reis in het teken van Voelen, Proeven & Ervaren!

Deze reis wordt i.s.m. Slow Food Texel georganiseerd en staat geheel in het teken van lokaal geproduceerd en bereid voedsel. Het is een compleet verzorgde reis o.b.v. VOL PENSION. Periode: vrijdag 23 juni t/m maandag 26 juni.

Puur en eerlijk eten, daar gaan we voor tijdens deze jubileumreis. Een programma waarbij we de natuur en gastronomie van Texel op een bijzondere manier ervaren.


We bezoeken ondermeer een zeewierkwekerij, waar we de vele mogelijkheden van zeewier ontdekken. Het zit bijvoorbeeld in tandpasta, chocolademelk en cosmetica. Zeewier gebruikt alle voedingsstoffen en zonnestralen die de natuur biedt. Er is geen kostbaar land voor nodig, geen meststoffen en geen schaars zoet water.


We plukken onder deskundige leiding vele kruiden en eetbare planten, maken kennis met Texels bier en zelfs met Texelse Whisky. Afhankelijk van het weer gaan we met de boot op jacht naar de lekkerste garnalen van Nederland en andere verse zeevruchten zoals oesters en mosselen. De laatste oogstdag van het aspergeseizoen vindt tijdens deze reis plaats en natuurlijk proeven wij ervan! Tevens genieten we van smaakvolle gerechten, zo puur en ambachtelijk als maar kan.

Alle producten die we tijdens deze jubileumreis eten komen vers van het land, uit de boomgaard of de tuin. Het is een vol programma waarbij we veel buiten zullen zijn om te ervaren wat de natuur van Texel ons allemaal kan bieden. Wij overnachten in hotel Prins Hendrik dat praktisch aan het strand is gelegen. Vanzelfsprekend kan deze reis verlengd worden met een aantal dagen.


Nederland | Jubileumreis Texel 4 - dgn

Dagprogramma

 

Vrijdag 23 juni 2017: Aankomst bij veerhaven Den Helder voor vertrek naar Texel. Op Texel aangekomen rijden we naar het Koninklijke Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) voor een bezoek aan de zeewierkwekerij. Een proeverij zal natuurlijk niet ontbreken! Hierna is het tijd om te lunchen en genieten we van een Texelse schapenkaasfondu. Na de lunch rijden we naar ons hotel, checken in en maken ons klaar om op het strand een waddenwildvangst te doen. Hier ontdekken we al het eetbare voedsel van het wad! In de avond staat er een goed diner voor ons klaar met Texels lam, of een heerlijke vegetarische optie, en een proeverij met Texelse wodka. Na het diner verzorgt Slow Food Texel een interessante lezing.

Zaterdag 24 juni 2017: Na het ontbijt gaan we onder deskundige leiding een wildpluktocht lopen, we zullen zoeken naar Kraailook, Zwartmoeskervel, lepelblad en andere wilde planten en kruiden. Deze wandeling wordt gevolgd door een picknick lunch in Oudeschild. Afhankelijk van het weer hebben we hier nog een verassing in petto. Na de lunch bezoeken we een zelfpluktuin of Fort Schans (afhankelijk van het weer). Daarna is het tijd om naar de Texelse bierbrouwerij te gaan voor een proeverij van een Grand Cru specialiteit die alleen op de brouwerij zelf geschonken wordt. Aan het eind van de middag bezoeken wij een kaasmakerij met overheerlijke kazen. Tijdens een lezing komen wij alles te weten over deze specialiteiten. We gaan terug naar het hotel waar we wat later op de avond genieten van een heerlijk diner bereid door Slow Food kok en co-auteur “Liever Lokaal”: Annette van Ruitenburg .

Zondag 25 juni 2017: Na het ontbijt vertrekken we naar het Smaakfestijn bij De Bonte Belevenis waar we een whisky/eau de vie proeverij van Joscha Schoots hebben. Daarna (afhankelijk van het weer) bezoeken we het St. Maartenhuis of maken een wandeling door de slufter gevolgd door een bijzondere proeverij van lamsoorhoning. We lunchen bij  Ljochttoer de Cocksdorp waar we asperges eten (de laatsten van het seizoen) en genieten van Texelse witte wijn en een heerlijk rabarber toetje. Na het eten is het tijd om alles wat ruimte te geven en gaan we heerlijk een Schorrenwandeling met wildpluk beleven. We plukken o.a. Lamsoor, Zeeaster, Zeepostelein, Zeekool en Zeesla etc. Deze worden later gebruikt in onze avondmaaltijd.

Maandag 26 juni 2017: Na het ontbijt bezoeken we, als afsluiting van deze reis, de bijzondere groentetuin van Marc van Rijsselberghe. Hij staat bekend om zijn kweek van zilte groenten, aardappelen en zeevenkel. Om 13:00 nemen wij de boot terug naar het vaste land en bent u een mooie en heerlijke ervaring rijker!


Het programma is onder voorbehoud i.v.m. de weersomstandigheden. Er zijn echter genoeg interessante en lekkere activiteiten te ondernemen, ook bij slechter weer!

 

 

Inbegrepen

Veerboot Den Helder - Texel v.v. voor personen
Verblijf in 1- of 2-persoonskamer met douche/toilet
Alle maaltijden zoals beschreven
Transfers per minibus
Lokale specialisten

Niet inbegrepen

Toeslag eigenauto veerboot Den Helder - Texel
Toeslag 1-persoonskamer € 125,-
Versnaperingen onderweg
Reis- en annuleringsverzekering
Boekingskosten  € 15,-

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

Vrijdag 23 juni 2017: Aankomst bij veerhaven Den Helder voor vertrek naar Texel. Op Texel aangekomen rijden we naar het Koninklijke Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) voor een bezoek aan de zeewierkwekerij. Een proeverij zal natuurlijk niet ontbreken! Hierna is het tijd om te lunchen en genieten we van een Texelse schapenkaasfondu. Na de lunch rijden we naar ons hotel, checken in en maken ons klaar om op het strand een waddenwildvangst te doen. Hier ontdekken we al het eetbare voedsel van het wad! In de avond staat er een goed diner voor ons klaar met Texels lam, of een heerlijke vegetarische optie, en een proeverij met Texelse wodka. Na het diner verzorgt Slow Food Texel een interessante lezing.

Zaterdag 24 juni 2017: Na het ontbijt gaan we onder deskundige leiding een wildpluktocht lopen, we zullen zoeken naar Kraailook, Zwartmoeskervel, lepelblad en andere wilde planten en kruiden. Deze wandeling wordt gevolgd door een picknick lunch in Oudeschild. Afhankelijk van het weer hebben we hier nog een verassing in petto. Na de lunch bezoeken we een zelfpluktuin of Fort Schans (afhankelijk van het weer). Daarna is het tijd om naar de Texelse bierbrouwerij te gaan voor een proeverij van een Grand Cru specialiteit die alleen op de brouwerij zelf geschonken wordt. Aan het eind van de middag bezoeken wij een kaasmakerij met overheerlijke kazen. Tijdens een lezing komen wij alles te weten over deze specialiteiten. We gaan terug naar het hotel waar we wat later op de avond genieten van een heerlijk diner bereid door Slow Food kok en co-auteur “Liever Lokaal”: Annette van Ruitenburg .

Zondag 25 juni 2017: Na het ontbijt vertrekken we naar het Smaakfestijn bij De Bonte Belevenis waar we een whisky/eau de vie proeverij van Joscha Schoots hebben. Daarna (afhankelijk van het weer) bezoeken we het St. Maartenhuis of maken een wandeling door de slufter gevolgd door een bijzondere proeverij van lamsoorhoning. We lunchen bij  Ljochttoer de Cocksdorp waar we asperges eten (de laatsten van het seizoen) en genieten van Texelse witte wijn en een heerlijk rabarber toetje. Na het eten is het tijd om alles wat ruimte te geven en gaan we heerlijk een Schorrenwandeling met wildpluk beleven. We plukken o.a. Lamsoor, Zeeaster, Zeepostelein, Zeekool en Zeesla etc. Deze worden later gebruikt in onze avondmaaltijd.

Maandag 26 juni 2017: Na het ontbijt bezoeken we, als afsluiting van deze reis, de bijzondere groentetuin van Marc van Rijsselberghe. Hij staat bekend om zijn kweek van zilte groenten, aardappelen en zeevenkel. Om 13:00 nemen wij de boot terug naar het vaste land en bent u een mooie en heerlijke ervaring rijker!


Het programma is onder voorbehoud i.v.m. de weersomstandigheden. Er zijn echter genoeg interessante en lekkere activiteiten te ondernemen, ook bij slechter weer!

 

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumgroepsamenstellingPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Thema
volgeboekt23-06-2017

Aantal personen: 6

1 man: 1949 + 1 medereiziger(s)

1 Vrouw: 1959

1 Vrouw: 1950 + 1 medereiziger(s)

1 Vrouw: 1958

545.00groepsreis

Dagprogramma
14 - 20 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps