image

Genieten in Piemonte - 8 dgn

Ontdek Piemonte op een bijzondere manier

Maak op individuele basis kennis met de uitstekende Italiaanse keuken en de prachtige natuur van Piemonte in Noord-Italië. De reis staat deels in het teken van de Slow Food beweging, een beweging die zich afzet tegen de zogenaamde fastfood en beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden. Deze reis kunt u vanaf 2 personen boeken. U reist met uw eigen (huur)auto of u vliegt op Turijn of Milaan en wij verzorgen een voordelige auto voor u.

 

Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebied staat bekend om haar perziken, peren en bijzondere groentes zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d'Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. Maar de ware koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is natuurlijk de witte truffel die hier veelvuldig voorkomt.

 

In de lente zorgt de witte bloesem van de in bloei staande peren- en kersenbomen samen met de roze perzikbloesem en de ontluikende wijnstokken voor een kleurrijke aanblik. In de zomer zijn het de aardbeienvelden en de bijenhouderij die de aandacht trekken.

 

Vooral de acaciahoning en de sterke honing met de smaak van hazelnoot worden zeer gewaardeerd. De herfst is oogsttijd: druiven, olijven, paddestoelen en natuurlijk hazelnoten worden geoogst.

 

Tijdens deze reis overnacht u 5 nachten in zogenaamde "agriturismo's" en 2 nachten in een prettig hotel.


Bijzonder aan deze reis
- Genieten van goede lokale specialiteiten
- Proeven van de beroemde Piemontese wijnen (Barolo & Barbera)
- U kunt wandelen over de Piemontese historische paden (wandelkaarten beschikbaar!)
- Verblijf in 3 mooi gelegen locaties

Op deze bestemming hebben we drie soorten reizen met verschillende programma's. De verschillen zitten ondermeer in de volgende punten;

Genieten in Piemonte voor € 795,-
U verblijft hier 2 nachten in de Langhe, 3 nachten in de Roero en 2 nachten in een driesterrenhotel.

Piemonte wandelen & culinair voor € 1095,-
Het programma verschilt van bovenstaande in het feit dat u de laatste 2 nachten in een bijzonder 4 sterren hotel verblijft en u 2 x wandelt over mooie wandelpaden met een lokale gids die u wegwijs maakt in Piemonte (in het Engels).

Bijzonder Piemonte - Culinair de Luxe € 1025,-
Met dit programma verblijft u 5 nachten in luxe agriturismo's en 2 nachten in een bijzonder 4 sterren hotel.

Mocht u geïnteresseerd zijn in één van de programma's en vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van het juiste programma of om deze reis geheel naar uw wensen aan te passen. U kunt ons via het contactformulier bereiken of telefonisch op 020-2221767

 

Italie | Bijzonder Piemonte - 8 dgn

Dagprogramma

Dag 1: Zaterdag: Aankomst in uw accommodatie in de Langhe regio en check-in voor de nacht. Diner inbegrepen.

Dag 2: Zondag: Na het ontbijt in de agriturismo gaat u op uw gemak naar het mooie stadje Barolo. Hier bezoekt u het wijnmuseum, gevestigd in een prachtig kasteel. Als u de smaak van de wijn en de omgeving te pakken hebt, kunt u aan de overkant ook nog naar het Museo del Cavatappi, het kurkentrekkermuseum. Ook bezoekt u in het plaatsje Serralunga d'Alba een middeleeuwskasteel waar u een rondleiding krijgt.


Dag 3: Maandag: Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u naar het hoger gelegen gedeelte van Piemonte: de “Alta Langa”. Dit gebied wordt gekenmerkt door de Alpen en de teelt van hazelnoten. Vandaag ontdekt u wat u allemaal met de hazelnoot kunt doen en waar deze allemaal voor wordt gebruikt. Wist u trouwens dat in Alba de fabriek van Nutella staat en dat Piemonte de grootste hazelnootproductie van Europa heeft?  U bezoekt een hazelnootfarm en na een bijzondere uitleg kan een proeverij natuurlijk niet overgeslagen worden. Na deze ervaring gaat u op eigen gelegenheid in de omgeving lunchen en bezoekt u later in de middag een grappa-distilleerderij gevolgd door een proeverij (niet beschikbaar in de zomer periode - deze activiteit zal dan worden vervangen door een andere activiteit). 's Avonds arriveert u in uw accommodatie in de Roerostreek, avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten en overnachting in de accommodatie.

Dag 4: Dinsdag: Na het ontbijt gaat u samen met de eigenaar van uw accommodatie wandelen door zijn wijngaard met een stop bij zijn wijnkelder. Na deze wandeling heeft u een bruch met een proeverij van wijnen van de eigenaar! De middag kunt u naar eigen inzicht besteden! Diner de accommodatie.

Day 5: Woensdag: Na het ontbijt wordt u verwacht voor een kookworkshop. U gaat samen met een chefkok een typisch Italiaans gerecht klaarmaken en aansluitend geniet u van uw "eigen" producten tijdens de lunch! Na de lunch ontmoet u de "truffelprofessor". Deze deskundige verteld u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de "trifulau" en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels.

Dag 6: Donderdag: Na het ontbijt, heeft u de gehele dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt bijvoorbeeld Turijn bezoeken. Turijn (de hoofdstad van Piëmonte) werd vroeger "De deur naar Italië" genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt "Eataly" en Pinacoteca. Ook belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, zijn een must om te bezoeken! Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de "Salone del Gusto ".
Later in de middag rijdt u met de auto naar het stadje Sommariva Perno om in te checken in het Roero Park Hotel.  Later in de middag wordt u in het stadje Bra verwacht (± 10 minuten rijden) waar u een bezoek brengt aan een rijkelijk gevulde wijnkelder met wijnproeverij. ‘s Avonds diner in het restaurant van deze wijnkelder. (in de andere programma's wordt in het hotel verbleven wat bij dit mooie wijnhuis hoort)

Dag 7 Vrijdag: Vandaag kun u door de Barolo streek rijden of een mooie wandelroute lopen (kaarten beschikbaar in uw accommodatie). 's Avonds diner in het restaurant van het hotel.

Dag 8 Zaterdag: Na het ontbijt einde programma.

 

Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt ziijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen. Het programma is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de accommodaties en activiteiten.

 

Mocht u op een andere dag willen beginnen dan zijn we genoodzaakt voor het veranderen van het programma € 85,- extra kosten in rekening te brengen!

Ervaringen
Reis ervaringen
R. Bol schreef op 06-09-2016 : Perfecte reis

Zoals ook al mondeling meegedeeld, hebben wij weer genoten van onze individuele reis naar het prachtige Piemonte, het "Toscane van Noord Italië". De accommodaties, het eten en de proeverijen waren weer goed verzorgd.

 

De slowfood- maaltijden in de osteria's en de accommodaties waren uitstekend en de wijnen uit de streek zijn echt verrukkelijk.

 

Een echte grote verrassing was het bezoek aan de hazelnootboerderij. De eigenaar is een enthousiaste man die met trots zijn kleinschalige hazelnootfabriekje liet zien en gepassioneerd vertelde over zijn productieproces. Voorts liet hij ons rijkelijk proeven van wat je zoal met (zijn) hazelnoten kunt maken. De lunch was voortreffelijk. Ook het truffel zoeken met de "trifulau" was erg leuk. 

Inbegrepen

2 nachten in een zeer comfortabele agriturismo in een 2-persoons-kamer met ontbijt in de Langhe
3 nachten in een zeer comfortabele agriturismo in een 2-persoons-kamer met ontbijt in de Roero
2 nachten in een comfortabel driesterrenhotel in een 2-persoons-kamer met ontbijt

6 diners (speciaal samengesteld regionaal menu)
1 speciaal samengestelde Piemontese lunch
kookworkshop Piemontse keuken (uitleg in het Engels) met als afsluiting een lekkere lunch
Truffelzoeken samen met een officieel truffel-deskundige
bezoek en wijnproeverij in het wijnmuseum in Barolo (uitleg in het Engels)
Entree en bezoek aan een grappa-disteleerderij

Entree en bezoek aan Middeleeuws kasteel in Serralunga d'Alba

Bezoek wijngaard en wijnproeverij in wijnkelder (uitleg in het Engels) met Brunch
Bezoek en uitleg hazelnotenboerderij (uitleg in het Engels)
Genieten in Piemonte (1 exemplaar per boeking)

Niet inbegrepen

heen- en terugreis
drankjes tijdens diner
persoonlijke uitgaven & fooien
eventuele reis- en annuleringsverzekering

boekingskosten  € 15,-

 

Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt ziijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen.

 

Mocht u op een andere dag willen beginnen dan zijn we genoodzaakt voor het veranderen van het programma € 85,- extra kosten in rekening te brengen!

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

Dag 1: Zaterdag: Aankomst in uw accommodatie in de Langhe regio en check-in voor de nacht. Diner inbegrepen.

Dag 2: Zondag: Na het ontbijt in de agriturismo gaat u op uw gemak naar het mooie stadje Barolo. Hier bezoekt u het wijnmuseum, gevestigd in een prachtig kasteel. Als u de smaak van de wijn en de omgeving te pakken hebt, kunt u aan de overkant ook nog naar het Museo del Cavatappi, het kurkentrekkermuseum. Ook bezoekt u in het plaatsje Serralunga d'Alba een middeleeuwskasteel waar u een rondleiding krijgt.


Dag 3: Maandag: Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u naar het hoger gelegen gedeelte van Piemonte: de “Alta Langa”. Dit gebied wordt gekenmerkt door de Alpen en de teelt van hazelnoten. Vandaag ontdekt u wat u allemaal met de hazelnoot kunt doen en waar deze allemaal voor wordt gebruikt. Wist u trouwens dat in Alba de fabriek van Nutella staat en dat Piemonte de grootste hazelnootproductie van Europa heeft?  U bezoekt een hazelnootfarm en na een bijzondere uitleg kan een proeverij natuurlijk niet overgeslagen worden. Na deze ervaring gaat u op eigen gelegenheid in de omgeving lunchen en bezoekt u later in de middag een grappa-distilleerderij gevolgd door een proeverij (niet beschikbaar in de zomer periode - deze activiteit zal dan worden vervangen door een andere activiteit). 's Avonds arriveert u in uw accommodatie in de Roerostreek, avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten en overnachting in de accommodatie.

Dag 4: Dinsdag: Na het ontbijt gaat u samen met de eigenaar van uw accommodatie wandelen door zijn wijngaard met een stop bij zijn wijnkelder. Na deze wandeling heeft u een bruch met een proeverij van wijnen van de eigenaar! De middag kunt u naar eigen inzicht besteden! Diner de accommodatie.

Day 5: Woensdag: Na het ontbijt wordt u verwacht voor een kookworkshop. U gaat samen met een chefkok een typisch Italiaans gerecht klaarmaken en aansluitend geniet u van uw "eigen" producten tijdens de lunch! Na de lunch ontmoet u de "truffelprofessor". Deze deskundige verteld u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de "trifulau" en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels.

Dag 6: Donderdag: Na het ontbijt, heeft u de gehele dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt bijvoorbeeld Turijn bezoeken. Turijn (de hoofdstad van Piëmonte) werd vroeger "De deur naar Italië" genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt "Eataly" en Pinacoteca. Ook belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, zijn een must om te bezoeken! Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de "Salone del Gusto ".
Later in de middag rijdt u met de auto naar het stadje Sommariva Perno om in te checken in het Roero Park Hotel.  Later in de middag wordt u in het stadje Bra verwacht (± 10 minuten rijden) waar u een bezoek brengt aan een rijkelijk gevulde wijnkelder met wijnproeverij. ‘s Avonds diner in het restaurant van deze wijnkelder. (in de andere programma's wordt in het hotel verbleven wat bij dit mooie wijnhuis hoort)

Dag 7 Vrijdag: Vandaag kun u door de Barolo streek rijden of een mooie wandelroute lopen (kaarten beschikbaar in uw accommodatie). 's Avonds diner in het restaurant van het hotel.

Dag 8 Zaterdag: Na het ontbijt einde programma.

 

Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt ziijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen. Het programma is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de accommodaties en activiteiten.

 

Mocht u op een andere dag willen beginnen dan zijn we genoodzaakt voor het veranderen van het programma € 85,- extra kosten in rekening te brengen!

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs excl. ticketThema
8795.00individueel

Dagprogramma
2 - 6 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps