image

Portugal | Fly Drive Midden Portugal

Vakantie op Quinta's met Nederlandse eigenaren

Het is ons gelukt om een drietal Quintas te vinden (van Nederlandse eigenaren) en hier een bijzondere Fly&Drive vakantie mee te organiseren voor een hele speciale reissom. Vanaf € 495,- p.p. maakt u kennis met drie totaal verschillende accommodaties in Midden Portugal. Deze aanbieding is een ontdekkingsreis, door Centro en de Alentejo, de grootste provincie van Portugal met 555.000 ha. aan beschermt natuurgebied, een authentieke traditionele architectuur en dromerige dorpjes en stadjes. De route voert in een rustig tempo langs unieke Quinta's, door verrassende en totaal verschillende landschappen en prachtige natuurgebieden. Daarbij is de rondreis een perfecte combinatie van een verblijf in Monte da Serralheira, een typische Alentejaanse boerderij, even ten zuiden van het ommuurde museumstadje Évora, het prachtig gerenoveerde landhuis Quinta da Tapada in de omgeving van Viseu en de indrukwekkende Albergue de Bonjardim gelegen nabij Tomar.

 

Dit gebied noemt men in Portugal ook wel Beiras. De Beiras bestaan uit Beira Alta, Beira Litoral en Beira Baixa. Beiras is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.

Van Aveiro met haar kris kras door elkaar lopende kanalen, tot de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal). En niet te vergeten het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, nu een schitterende pousada. Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Van die beschaving resten nog vele opgravingen (Conimbriga). Bij aankomst wacht u in elke Quinta een hartelijke ontvangst door de gastvrije Nederlandse eigenaren, die alles weten over de activiteiten, wandelingen en interessante en/of leuke excursies in de omgeving.


Monte da Serralheira ligt 3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje, dat al in 1986 door Unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. De Quinta ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Lissabon. De Quinta is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten zijn tarwe, maïs en wijn. De voormalige arbeiderswoningen zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Op het terrein vindt u een mooie tuin en een fijn zwembad met een schitterend wijds uitzicht over de omgeving. U kunt er ook paardrijden of fietsen huren. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden tot het maken van dagtochten.

Quinta da Tapada ligt ongeveer op 2 uur rijden van Porto, en bevindt zich midden in de natuur. Uw gastheer en gastvrouw zijn Ben en Astrid van Veen en zij zorgen ervoor dat u zich meer dan thuis voelt. Zij wonen sinds 2008 in Portugal en renoveerde daar de eeuwenoude Quinta tot een sfeervolle verblijfsplek, welke geheel aan de wensen van deze tijd voldoet. De Quinta ligt in de regio Beira Alta, ten noordoosten van de districtshoofdstad Viseu (een half uur rijden). Het dorpje Lamas Ferreira de Aves ligt op loopafstand van het landhuis. U vindt er een paar leuke lokale restaurantjes en enkele winkeltjes. De kamers zijn comfortabel ingericht en uitgevoerd in lichte kleuren. Er zijn voldoende mogelijkheden om vanuit Quinta da Tapada het Pure en Prachtige Portugal te ontdekken, maar u kunt natuurlijk ook lekker een dagje aan de rand van het zwembad genieten van deze prachtige plek.

Albergue de Bonjardim, een wijngoed met landhuis uit de 18e eeuw, laat u het pure platteland proeven en ruiken. Huub en Wil Lenders hebben cultuur, natuur en luxe voor u verweven tot een bijzondere ervaring. De zeven kamers ademen nog steeds de sfeer van de vroegere freule en het ontbijt is een keuze uit de regio en eigen keuken. Op aanvraag kunt u er lunchen of dineren. Deze maaltijden worden door Sonia, met liefde voor tradities, bereidt. Vraag haar naar Arroz de Marisco (Paëlla) of Batatas no forno (aardappels uit de oven). Een rondleiding door de wijnkelder geeft een verhaal aan de wijn. Een wandeling door het dorp (200 m) langs sinaasappel- en olijfbomen brengt u naar de rivier in het duivelsdal die 14 km verderop uitmondt in het stuwmeer. Met de auto een dagje naar de Tempeliers van Tomar, de universiteit van Coimbra, Fatima of Nazaré? Of een dagje thuis blijven en actief zijn op het survivalparcours in het bos. De sauna, turksbad en verwarmd zwembad gunnen u de rust om de indrukken van dit authentieke binnenland te verwerken.

Bijzonderheden: als de familie Lenders in Nederland verblijft worden hun taken waargenomen door Sonia en Claudia (Engels sprekend).

 

Deze reis wordt i.s.m. andere touroperators aangeboden waardoor we beschikbaarheid van de accommodaties en vliegtickets moeten aanvragen. Wij proberen u binnen 1 werkdag hierover uitsluitsel te geven.

 

Prijzen:

De basisprijs voor deze bijzondere Fly-Drive is € 535,- P/P met vertrek op zaterdag.

 

Toeslagen:

1 juli & 8 juli -> € 90,- P/P

15 juli t/m 12 augustus € 210,- P/P

19 augustus t/m 30 september € 90,- P/P

 

Nadat de accommodaties de beschikbaarheid hebben bevestigd zullen wij in overleg met u de bijpassende vlucht uitzoeken en boeken! De prijzen voor een retourvlucht varieren tussen de € 150,- en de € 450,- per persoon (afhankelijk van de beschikbaarheid en de periode)

 

Portugal | Fly Drive Midden Portugal - 8 dgn

Dagprogramma

 

Route:
1e dag: Luchthaven Lissabon - Evora, Monte da Serralheira
2e dag: Evora, Monte da Serralheira
3e dag: Evora, Monte da Serralheira - Satao, Quinta da Tapada
4e dag: Satao, Quinta da Tapada
5e dag: Satao, Quinta da Tapada
6e dag: Satao, Quinta da Tapada - Nesperal, Albergue do Bonjardim
7e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim
8e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim - luchthaven Lissabon

 

 

Inbegrepen

autohuur cat. A (t/m 3 personen) of een categorie F (bij 4 personen)

7 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt.

 

Toeslagen:

1 juli & 8 juli -> € 90,- P/P

15 juli t/m 12 augustus € 210,- P/P

19 augustus t/m 30 september € 90,- P/P

Overige periodes gelden reguliere prijzen. Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u dit aan ons doorgeven bij de opmerkingen. Wij nemen dan contact met u op om de details en prijzen met u te bespreken.

Niet inbegrepen

Heen- en terugreis

Persoonlijke uitgaven & fooien
Eventuele reis- en annuleringsverzekering

reserveringskosten (€ 15,-)
Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

Route:
1e dag: Luchthaven Lissabon - Evora, Monte da Serralheira
2e dag: Evora, Monte da Serralheira
3e dag: Evora, Monte da Serralheira - Satao, Quinta da Tapada
4e dag: Satao, Quinta da Tapada
5e dag: Satao, Quinta da Tapada
6e dag: Satao, Quinta da Tapada - Nesperal, Albergue do Bonjardim
7e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim
8e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim - luchthaven Lissabon

 

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumgroepsamenstellingPrijs excl. ticketThema
00-00-0000535.00individueel

Dagprogramma
2 - 4 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps