Deze site gebruikt cookies om services te leveren. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

image

Spanje | Wandelen in Andalusië (de Sierra de las Nieves) - 8 dgn

Wandelen door onbekend Andalusië.

Sierra de las Nieves is een ideale bestemming voor wandelaars in Andalusië. Dit relatief onbekende UNESCO erkende gebied ligt in de provincie Malaga. Het wandelen staat hier nog in de kinderschoenen; het is er heerlijk rustig en ongerept.

 

U vindt hier ruige bergen en steile hellingen maar ook schitterende uitzichten en lieflijke kleurrijke weiden. Sierra de las Nieves is een waterrijk gebied met kristalheldere rivieren, watervallen, beekjes en waterbassins waardoor het hier het hele jaar behoorlijk groen is. Het hoogste punt van het kalksteengebergte is de Torrecilla van 1919m.

 

De wandelingen leiden door bos, langs olijfgaarden, over velden en je geniet van prachtige vergezichten. In de hoger gelegen delen is de kans op het zien van gieren zeer groot en met wat geluk treft u wellicht ook steenbokken aan.

 

U verblijft bij het mooie "witte" dorp Alozaina op 386 m hoogte, één van de 9 dorpen die het natuurpark omarmen. Van deze dorpen is Ronda het bekendst: een prachtig historisch dorp dat een bezoek zeker waard is. De wandelingen starten direct vanuit de accommodatie of na een korte transfer (max. 10 km).

 

Uw basis deze week is een zeer comfortabel en rustig gelegen appartement/vakantiehuis met eigen terras.


Het is onderdeel van een 22 HA groot landgoed met meer dan 30 soorten palmen. Op het landgoed staan enkele vakantiehuizen. 's Ochtends wordt een lekker en uitgebreid ontbijt voor u klaargemaakt en 's avonds geniet u van goede maaltijden. De accommodatie is een combinatie van een vakantiehuis - hotel. Het ontbijt wordt verzorgd en 5 goede avondmaaltijden zijn inbegrepen. U kunt echter ook zelf in uw eigen keuken koken. Tevens kunt u gebruik maken van de faciliteiten op het terrein zoals een zwembad, wasmachine, meerdere terrassen e.d.

 

Deze regio is zeer geschikt voor wandelingen in het voor- en najaar en het begin van de zomer. U loopt aan de hand van de routebeschrijvingen en de kaartjes die u ter plekke ontvangt. De eigenaar geeft tekst en uitleg bij de wandelingen.

U kunt deze reis ook verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen in Malaga voor een bezoek aan de oude stad en de mooie musea, waaronder het Picasso museum. Een verlenging met een aantal dagen strand is natuurlijk ook mogelijk.

 

Aanvullende informatie

Mocht u zelf uw vliegticket willen aanschaffen dan kunt u het beste op Malaga vliegen. Wij raden één of meerdere dagen verblijf in Malaga zeker aan. Vluchten zijn o.a. te boeken bij Transavia en Easyjet.

 

Hoe er te komen

Malaga is het dichtstbijzijnde vliegveld. Vluchten zijn o.a. te boeken bij www.transavia.com en Easy Jet.
U kunt met het OV naar Alozaina komen in ca. 1 uur tijd (ca. € 8 p.p.), waar u opgehaald kunt worden of een taxi kunt nemen (ca. € 5 per rit). U kunt ook met een taxi vanaf het vliegveld komen, dit kunt u zelf per internet regelen of u kunt bij ons kiezen voor de prijs incl. transfers van € 80,-

 

Een andere mogelijkheid is om een auto te huren, de prijzen zijn vaak laag. Op deze manier kun je na de wandelingen ook wat uitstapjes in de mooie omgeving maken.

 

Dienstregeling bus Malaga – Alozaina en v.v.

Let op de dagen dat de bus rijdt!

 

Accommodatie
Verblijf in accommodatie op ca. 3 km van het dorp Alozaina.  De accommodatie is een combinatie van vakantiehuisje/appartement – hotel. Het ontbijt wordt verzorgd en 5 goede avondmaaltijden zijn inbegrepen. U kunt echter ook zelf in je eigen keuken koken. Tevens kunt u gebruik maken van de faciliteiten op het terrein zoals een zwembad, wasmachine, meerdere terrassen e.d. De Nederlandse gastheer Peter en zijn Colombianse vrouw Nice  zullen u warm verwelkomen. Eventuele airco of verwarmingsgebruik zijn tot € 25 aan energiekosten inbegrepen.

 

Verlenging
U kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen in Malaga voor een bezoek aan de oude stad en de mooie musea, waaronder het Picasso museum. Een verlenging met een aantal dagen strand is natuurlijk ook mogelijk.

 

Dienstregeling bus Malaga - Alozaina en v.v.

Let op de dagen dat de bus rijdt!

 

Periode A: 1/1 2017 – 7/4 2017 & 29/10 2017 – 8/4 2018

€ 475,- p.p. excl. vlucht/excl.transfers Malaga
€ 555,- p.p. excl. vlucht/incl. transfers Malaga

Periode B: 8/4 – 24/6 2017

€ 525,- p.p. excl. vlucht/excl. transfers Malaga
€ 605,- p.p. excl. vlucht/incl. transfers Malaga

 

Tijdens de vakanties en in de niet genoemde perioden gelden tarieven op aanvraag. Het arrangement loopt van zaterdag t/m zaterdag.

 

 

Standaard staat deze reis bij ons op € 525,- (excl. vlucht). Op het moment dat u geboekt heeft nemen wij telefonisch contact met u op om te overleggen voor welke optie u gaat.

Spanje | Andalusië in de Sierra de las Nieves - 8 dgn

Dagprogramma

Dag 1:  Aankomst vliegveld Malaga, transfer naar de accommodatie of met het OV naar Alozaina.

Op de finca een wandeling met uitleg van de eigenaar van de finca over de meer dan 30 palmsoorten die hij kweekt. Dit kan eventueel ook naar de volgende dag verschoven worden, spreek dat ter plaatse even af.
 
Dag 2: Wandeling naar Tolox, 9 km, hoogteverschil 400 meter.

Dit is een mooie inloopwandeling om de Andalusische omgeving te leren kennen. U start vanuit de accommodatie en loopt gedeeltelijk langs de rivier Rio grande, langs irrigatiewerken en kleine landerijen. Aan het eind van de wandeling komt u bij het witte dorpje Tolox en haar bijzondere Spa welke zeker een bezoekje waard is. Het dorp met haar smalle straatjes is leuk om rond te lopen en op een terrasje wat te drinken en/of te eten. U wordt opgehaald in het dorp.

 

Dag 3: Wandeling omgeving Alozaina, vanaf 14 km, hoogteverschil 300 meter.

Na een korte transfer start u met de wandeling welke verschillende opties heeft zodat u deze langer of korter kunt maken. U wandelt langs olijfboomgaarden, over oude paden, smalle sporen en u klimt naar een prachtig uitzichtpunt met aan de ene kant het berglandschap en aan de andere kant in de verte de zee. U kunt na de wandeling het mooie dorpje Alozaina verkennen of via het gehuchtje Jorox terug naar de accommodatie lopen.
 
Dag 4: Wandeling Fuensanta - Los Sauces - Yunquera, 20 km, hoogteverschil 500 m.

Vandaag staat de langste wandeling op het programma. Een hele afwisselende tocht langs watertjes, door bos, en kleine dalen. U komt uit bij het grote uitzichtspunt Puerto de Saucillo. hiervandaan kunt u op een mooie dag Malaga zien liggen; maar ook met bewolking is het mooi! De wandeling is ook in te korten.

 

Dag 5: Vrije dag.

U kunt vandaag als u wilt de oude stad van Malaga bezoeken of het mooie historische stadje Ronda met haar indrukwekkende brug. U kunt rondom Ronda ook een mooie wandeling maken. Beide steden zijn met het O.V. te bereiken hoewel een taxi natuurlijk ook mogelijk is.

 

Dag 6: Wandeling Yunquera naar het witte dorp Tolox, ca. 15 km, hoogteverschil 750 m stijgen, 250 m dalen.
Na een korte transfer start u met deze mooie en afwisselende wandeling. Deze tocht leidt u nogmaals naar het dorpje Tolox maar via een hele andere route. In Tolox heeft u de tijd om lekker op een terrasje te zitten voordat u wordt opgehaald.

 

Dag 7: Wandeling Alozaina-Casarabonela, circa 15 km, hoogteverschil 350 m

Deze route vangt aan met een van de oudste weggetjes van Europa, bij het mooie dorp Casarabonela. Onderweg heeft u prachtige uitzichten. Voor de liefhebbers is het af te sluiten met een bezoek aan de Botanische tuin van Casarabonela. Met 2500 soorten cactussen en succulenten, de grootste van heel Europa! U wordt hier opgehaald.  U kunt deze wandeling ook met 3 km verlengen, indien gewenst.
 
Dag 8: Na het ontbijt einde programma.
 
U kunt met dit programma zelf kiezen op welke dag je welke wandeling doet. Voor de liefhebbers zijn sommige tochten ook langer of juist korter te maken of misschien zelfs voor een andere wandeling te kiezen, keuze genoeg! De eigenaar is zeer enthousiast en behulpzaam en komt met mooie tips.

Ervaringen
Reis ervaringen
Diny Verweij schreef op 30-03-2016 : Een erg mooie reis

Deze reis is perfect geregeld. Van tevoren door zowel natuurlijk Reizen als door de eigenaar van finca El Moraleja gebeld over het vervoer van vliegveld naar de accomodatie. Dit was allemaal erg duidelijk.
Bij de aankomst werd er een prima maaltijd klaargemaakt voor ons.
Het onderkomen waar wij zaten was erg mooi, de bedden perfect. De maaltijden heel erg lekker en gezond en heel veel vers sinaasappelsap. De wandelingen waren heel mooi en het eventuele vervoer hiernaar toe goed geregeld. Peter en Nice, de eigenaren van finca El Moralejo zijn ontzettend aardige mensen die hun vak goed verstaan.

Inbegrepen

transfers zoals vermeld in programma

transfers van en naar vliegveld Malaga

accommodatie op basis van 2-persoons kamer

7 x ontbijt

5 x diner

routebeschrijvingen en wandelkaartjes

Nederlandstalig contactpersoon ter plaatse

Niet inbegrepen

Vlucht op Malaga (Transavia)

Ruimbagage Transavia € 20,- per enkele reis

maaltijden niet genoemd in programma

drankjes tijdens de maaltijden

reserveringskosten (€ 15,-)
bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO € 15,-)

 

 

 

De prijs van de vlucht is indicatief en gebaseerd op de goedkoopste tarieven. Dit kan afwijken van de werkelijke prijs, wij nemen contact met u op over de gewenste tijden en prijzen op uw vertrek en aankomstdag.

 

 

 

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

Dag 1:  Aankomst vliegveld Malaga, transfer naar de accommodatie of met het OV naar Alozaina.

Op de finca een wandeling met uitleg van de eigenaar van de finca over de meer dan 30 palmsoorten die hij kweekt. Dit kan eventueel ook naar de volgende dag verschoven worden, spreek dat ter plaatse even af.
 
Dag 2: Wandeling naar Tolox, 9 km, hoogteverschil 400 meter.

Dit is een mooie inloopwandeling om de Andalusische omgeving te leren kennen. U start vanuit de accommodatie en loopt gedeeltelijk langs de rivier Rio grande, langs irrigatiewerken en kleine landerijen. Aan het eind van de wandeling komt u bij het witte dorpje Tolox en haar bijzondere Spa welke zeker een bezoekje waard is. Het dorp met haar smalle straatjes is leuk om rond te lopen en op een terrasje wat te drinken en/of te eten. U wordt opgehaald in het dorp.

 

Dag 3: Wandeling omgeving Alozaina, vanaf 14 km, hoogteverschil 300 meter.

Na een korte transfer start u met de wandeling welke verschillende opties heeft zodat u deze langer of korter kunt maken. U wandelt langs olijfboomgaarden, over oude paden, smalle sporen en u klimt naar een prachtig uitzichtpunt met aan de ene kant het berglandschap en aan de andere kant in de verte de zee. U kunt na de wandeling het mooie dorpje Alozaina verkennen of via het gehuchtje Jorox terug naar de accommodatie lopen.
 
Dag 4: Wandeling Fuensanta - Los Sauces - Yunquera, 20 km, hoogteverschil 500 m.

Vandaag staat de langste wandeling op het programma. Een hele afwisselende tocht langs watertjes, door bos, en kleine dalen. U komt uit bij het grote uitzichtspunt Puerto de Saucillo. hiervandaan kunt u op een mooie dag Malaga zien liggen; maar ook met bewolking is het mooi! De wandeling is ook in te korten.

 

Dag 5: Vrije dag.

U kunt vandaag als u wilt de oude stad van Malaga bezoeken of het mooie historische stadje Ronda met haar indrukwekkende brug. U kunt rondom Ronda ook een mooie wandeling maken. Beide steden zijn met het O.V. te bereiken hoewel een taxi natuurlijk ook mogelijk is.

 

Dag 6: Wandeling Yunquera naar het witte dorp Tolox, ca. 15 km, hoogteverschil 750 m stijgen, 250 m dalen.
Na een korte transfer start u met deze mooie en afwisselende wandeling. Deze tocht leidt u nogmaals naar het dorpje Tolox maar via een hele andere route. In Tolox heeft u de tijd om lekker op een terrasje te zitten voordat u wordt opgehaald.

 

Dag 7: Wandeling Alozaina-Casarabonela, circa 15 km, hoogteverschil 350 m

Deze route vangt aan met een van de oudste weggetjes van Europa, bij het mooie dorp Casarabonela. Onderweg heeft u prachtige uitzichten. Voor de liefhebbers is het af te sluiten met een bezoek aan de Botanische tuin van Casarabonela. Met 2500 soorten cactussen en succulenten, de grootste van heel Europa! U wordt hier opgehaald.  U kunt deze wandeling ook met 3 km verlengen, indien gewenst.
 
Dag 8: Na het ontbijt einde programma.
 
U kunt met dit programma zelf kiezen op welke dag je welke wandeling doet. Voor de liefhebbers zijn sommige tochten ook langer of juist korter te maken of misschien zelfs voor een andere wandeling te kiezen, keuze genoeg! De eigenaar is zeer enthousiast en behulpzaam en komt met mooie tips.

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Prijs excl. ticketThema
8750.00525.00individueel

Dagprogramma
6 - 12 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps