image

Wandelen Ligurie Italie - 8 dgn

Wandelen en culinair genieten in de Ligurische Alpen

Waar en wat: Italië | Wandelen Ligurië

Hoeveel dagen: 8 dagen

 

Vakantie in Ligurië? In deze verborgen hoek van Italië vindt u, op slechts 20 minuten van de Middellandse Zee, bergen van meer dan 2000 meter hoogte, prachtig uitzichten, middeleeuwse dorpjes, romantische terrassen met olijfbomen en niet te vergeten een overheerlijke traditionele keuken!

Alpensfeer en diepblauwe zee

Het contrast met buurland Frankrijk is groot. Dit deel van Italie is wild en natuurlijk te noemen. Het ruige landschap omvat hoge bergen met Alpensfeer naast een diepblauwe zee.

Middeleeuwse dorpen, olijfolie en wijn

Over de heuveltoppen verspreid en in de dalen vindt u hier kleine middeleeuwse dorpen gebouwd langs de zogenaamde “zoutwegen”, die hun oorspronkelijke karakter behouden hebben. Terrassen gebouwd van gestapelde stenen, waar bloemen, groen, olijfbomen en druiven gekweekt worden. Het extreem milde klimaat, de (bijna) eeuwig schijnende zon zorgt voor de zachte smaak van de Taggiaschi olijfolie en de goede, droge Rossese wijn. 

 

Imponerend berglandschap

De olijfgaarden, maken naar mate u hoger in het landschap komt, plaats voor rotsen en een imponerend berglandschap waar het hele jaar door wat sneeuw te vinden is. Bergbeekjes tuimelen naar beneden door kloven en verborgen valleien. Het adembenemende uitzicht reikt tot aan zee. De wandelingen leiden u door dit prachtige afwisselende landschap. Vermoeid van de tocht kunt u een verkoelende duik in zee nemen.

 


Verblijf

U verblijft deze week in kleine sfeervolle B&B’s en uw bagage wordt voor u vervoerd. U zult genieten van de goede wijnen en de traditionele keuken waar Ligurië bekend omstaat.

 

Prijzen

De prijzen zijn geldig voor het hele jaar, alleen in de maand augustus kan deze wandelweek niet geboekt worden. De prijzen zijn zonder de eventuele vlucht en autoverhuur, eventueel kunnen wij dit ook voor u verzorgen.
Juli is de meest drukke maand, als u interesse heeft om voor deze maand te boeken wees er dan op tijd bij daar de B&B's klein zijn en snel vol zitten!

Italie - Ligurie individueel | Wandelen in de Italiaanse Alpen - 8 dgn

Dagprogramma

DAG 1:  U kunt natuurlijk met uw eigen auto komen of er voor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Voor mensen die kiezen om te vliegen raden wij een vlucht op Nice aan. Hier kunt u dan uw huurauto afhalen en de reis vervolgen naar Dolceacqua. Dit stadje staat bekend om haar middeleeuwse brug en de ruïnes van het oude kasteel van de Doria. Dolceacqua een van de mooiste dorpen van de Italiaanse Riviera. In 1884 inspireerde het dorp een aantal van de schilderijen van Claude Monet, zoals hij in zijn brieven schrijft: "... de plek is prachtig, er is een brug die is een juweel van lichtheid ..." Kort bezoek en vrije tijd. Vanuit dit dorp bent u in korte tijd bij het pension van waaruit u deze week alle activiteiten onderneemt. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het pension.

DAG 2: Na het ontbijt vertrekt u naar Apricale voor het begin van de wandeling naar Foa, tussen Baiardo en Apricale, een route die slingert door bossen en olijfgaarden. Aankomst op de boerderij "Land van Mysterie" waar u ontvangen word met een koel drankje. Vervolgens maakt u een wandeling van ongeveer een uur door de olijfgaard en krijgt u alles te horen over de olijfteeld. Voor de lunch krijgt u een selectie van speciale hapjes, klaargemaakt op de boerderij. U wordt terug gebracht naar Apricale en heeft voldoende tijd voor een bezoek aan dit prachtige dorp . (diner op eigen gelegenheid - Wandeling van ongeveer 2,5 + 1 uur, hoogteverschil 250 m).

DAG 3: Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Dolceacqua, vandaar begint een wandeling langs het laatste stuk van de Alta Via, dat in de zee uitloopt. Het pad loopt naar de Terre Bianche, tussen de terrassen van olijfbomen en wijngaarden, en biedt een prachtig uitzicht op het dorp Dolceacqua. Onderweg stopt u voor een meegebrachte lunch. Na de afdaling in Ventimiglia gaat u met de bus terug naar Dolceacqua. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het pension. (Wandeling van 5 uur, hoogteverschil 500 m).

DAG 4: Na het ontbijt, transfer met eigen vervoer naar Colle Melosa. De berg Pietravecchia gelegen in het hart van het park, met zijn 2038 m, biedt een prachtig 360 ° uitzicht over de Ligurische Alpen totaan de Middellandse zee. De berghut Allavena van Colle Melosa is het punt van vertrek en terugkeer van de wandeling. De route voert door bossen van lariks en open en zonnige hellingen, bezaaid met wilde lavendel. Het is een rustige en aangename wandeling die u toelaat om volledig te genieten van een van de bijzonderheden van de Ligurische Rivièra, waar  mediterrane en alpiene landschappen samenkomen. Lunch in de berghut. Na afloop terugkeer met eigen vervoer, diner op eigen gelegenheid in een dorp naar keuze. (Wandeling van ongeveer 4 uur, hoogteverschil 500 m).

DAG 5: Na het ontbijt, vertrek met eigen vervoer naar Vallauria, het dorpje met de beschilderde deuren. Van hier loopt een pad naar de prachtige land kerk van Santa Marta op de weg naar de Passo di Vena en vervolgens naar Tavole en terug naar Valloria: geuren van gemaaid gras, brem en lavendel begeleiden uw reis door bossen van eiken en uitzicht op de Val Prino naar beneden tot aan de zee. Voor een heerlijke ligurische lunch gaat u naar Borgo Prino, vlak bij Imperia Porto Maurizio, naar het restaurant van Chef Andrea. Terugkeer naar de B & B, diner op eigen gelegenheid.  (Wandeling van ongeveer 3 uur, hoogteverschil 300 m).

DAG 6: Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Cervo. Hier begint een wandeling die door olijfgaarden voert, vervolgens via de oude muilezelpaden tot Chiappa. Dan volgt u de bergkam die langs de oude boerderijen "Boxes" loopt. Na het passeren van de top, gedomineerd door het typische mediterrane struikgewas, stijgt u langzaam het "oude pad van de jagers ', dat u een prachtig uitzicht biedt op de kust en de bergen, tot Cervo, een middeleeuws juweel op een landtong omgeven door de golven van de Midellandse zee.  Wandeling van 5 uur (inclusief stops en het bezoek van Cervo) (Wandelen op muilpaden en asfalt, niveau verandering: ± 400 m). Na afloop kunt u een korte stop inlasten in Imperia Oneglia, voor een drankje bij de haven voor u terug gaat naar het pension. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het B&B.

DAG 7:  Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Cap Ferrat, in Frankrijk aan de Côte d'Azur. Het schiereiland Cap Ferrat, gelegen tussen Monaco en Nice, is een van de meest exclusieve resorts aan de Franse Rivièra. In het verleden hebben persoonlijkheden  zoals Koning Leopold II van België en Barones Beatrice de Rothschild hier vertoefd. De wandeling langs de prachtige kustweg die begint bij Beaulieu-sur-Mer, omringt het schiereiland en bereikt Villefranche sur Mer. Afwisselend gedeelten van beton en onverharde wegen, de route loopt tussen tussen de geuren en kleuren van de Middellandse Zee en biedt bovendien een prachtig uitzicht op de zee, baaien, prachtige landschappen van kalkstenen kliffen gebeeldhouwd door wind en water. Tijdens de tocht is er een mogelijkheid om de prachtige tuinen en de villa van de Barones Beatrice Ephrussi de Rothschild te bezoeken en in het vissersplaatsje Villefranche te lunchen. Diner in het dorp van het pension. Wandeling van 2,5 uur, hoogteverschil 50 m.

DAG 8: Na het ontbijt kunt u de dag invullen naar keuze,  afhankelijk van het vluchtschema. U kunt bijvoorbeeld tijdens de terugtocht naar het vliegveld het dorpje Eze bezoeken, dat vlak voor Nice gelegen is. Het is een prachtig middeleeuws dorp dat op een hoogt van 400 meter boven de zeespiegel ligt, direct aan de kust. Tijdens een wandeling door het dorpje kunt u de kunstgalerieën en boetiekjes bezoeken, en bovenop de top, in de ruïnes van het oude kasteel, ligt een prachtige exotische tuin, waarvan u een fantastisch uitzicht heeft over de hele kust.

Ervaringen
Reis ervaringen
Helma schreef op 29-07-2016 : Zijn nog steeds aan het genieten

Inmiddels zijn we al weer een paar weken thuis, nog nagenietend van een fijne vakantie.

Bij deze willen we jou, maar vooral ook Annelies nog eens hartelijk bedanken voor jullie inspanningen om het ons naar de zin te maken.

 

Ik was er niet op voorbereid dat we ter plaatse nog zo’n persoonlijke benadering en op ons toegesneden programma aangeboden zouden krijgen, en was daardoor heel aangenaam verrast.

Inbegrepen

7 overnachtingen o.b.v. half pension (4x diner, 3x lunch)

Nederlandstalig routebeschrijving

Nederlandstalig contactpersoon

 

Niet inbegrepen

heen- en terugreis

(huur)auto
drankjes tijdens diner
persoonlijke uitgaven & fooien
eventuele reis- en annuleringsverzekering

boekingskosten  € 15,-

 

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

DAG 1:  U kunt natuurlijk met uw eigen auto komen of er voor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Voor mensen die kiezen om te vliegen raden wij een vlucht op Nice aan. Hier kunt u dan uw huurauto afhalen en de reis vervolgen naar Dolceacqua. Dit stadje staat bekend om haar middeleeuwse brug en de ruïnes van het oude kasteel van de Doria. Dolceacqua een van de mooiste dorpen van de Italiaanse Riviera. In 1884 inspireerde het dorp een aantal van de schilderijen van Claude Monet, zoals hij in zijn brieven schrijft: "... de plek is prachtig, er is een brug die is een juweel van lichtheid ..." Kort bezoek en vrije tijd. Vanuit dit dorp bent u in korte tijd bij het pension van waaruit u deze week alle activiteiten onderneemt. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het pension.

DAG 2: Na het ontbijt vertrekt u naar Apricale voor het begin van de wandeling naar Foa, tussen Baiardo en Apricale, een route die slingert door bossen en olijfgaarden. Aankomst op de boerderij "Land van Mysterie" waar u ontvangen word met een koel drankje. Vervolgens maakt u een wandeling van ongeveer een uur door de olijfgaard en krijgt u alles te horen over de olijfteeld. Voor de lunch krijgt u een selectie van speciale hapjes, klaargemaakt op de boerderij. U wordt terug gebracht naar Apricale en heeft voldoende tijd voor een bezoek aan dit prachtige dorp . (diner op eigen gelegenheid - Wandeling van ongeveer 2,5 + 1 uur, hoogteverschil 250 m).

DAG 3: Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Dolceacqua, vandaar begint een wandeling langs het laatste stuk van de Alta Via, dat in de zee uitloopt. Het pad loopt naar de Terre Bianche, tussen de terrassen van olijfbomen en wijngaarden, en biedt een prachtig uitzicht op het dorp Dolceacqua. Onderweg stopt u voor een meegebrachte lunch. Na de afdaling in Ventimiglia gaat u met de bus terug naar Dolceacqua. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het pension. (Wandeling van 5 uur, hoogteverschil 500 m).

DAG 4: Na het ontbijt, transfer met eigen vervoer naar Colle Melosa. De berg Pietravecchia gelegen in het hart van het park, met zijn 2038 m, biedt een prachtig 360 ° uitzicht over de Ligurische Alpen totaan de Middellandse zee. De berghut Allavena van Colle Melosa is het punt van vertrek en terugkeer van de wandeling. De route voert door bossen van lariks en open en zonnige hellingen, bezaaid met wilde lavendel. Het is een rustige en aangename wandeling die u toelaat om volledig te genieten van een van de bijzonderheden van de Ligurische Rivièra, waar  mediterrane en alpiene landschappen samenkomen. Lunch in de berghut. Na afloop terugkeer met eigen vervoer, diner op eigen gelegenheid in een dorp naar keuze. (Wandeling van ongeveer 4 uur, hoogteverschil 500 m).

DAG 5: Na het ontbijt, vertrek met eigen vervoer naar Vallauria, het dorpje met de beschilderde deuren. Van hier loopt een pad naar de prachtige land kerk van Santa Marta op de weg naar de Passo di Vena en vervolgens naar Tavole en terug naar Valloria: geuren van gemaaid gras, brem en lavendel begeleiden uw reis door bossen van eiken en uitzicht op de Val Prino naar beneden tot aan de zee. Voor een heerlijke ligurische lunch gaat u naar Borgo Prino, vlak bij Imperia Porto Maurizio, naar het restaurant van Chef Andrea. Terugkeer naar de B & B, diner op eigen gelegenheid.  (Wandeling van ongeveer 3 uur, hoogteverschil 300 m).

DAG 6: Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Cervo. Hier begint een wandeling die door olijfgaarden voert, vervolgens via de oude muilezelpaden tot Chiappa. Dan volgt u de bergkam die langs de oude boerderijen "Boxes" loopt. Na het passeren van de top, gedomineerd door het typische mediterrane struikgewas, stijgt u langzaam het "oude pad van de jagers ', dat u een prachtig uitzicht biedt op de kust en de bergen, tot Cervo, een middeleeuws juweel op een landtong omgeven door de golven van de Midellandse zee.  Wandeling van 5 uur (inclusief stops en het bezoek van Cervo) (Wandelen op muilpaden en asfalt, niveau verandering: ± 400 m). Na afloop kunt u een korte stop inlasten in Imperia Oneglia, voor een drankje bij de haven voor u terug gaat naar het pension. Het diner vindt plaats in een restaurant vlak bij het B&B.

DAG 7:  Na het ontbijt transfer met eigen vervoer naar Cap Ferrat, in Frankrijk aan de Côte d'Azur. Het schiereiland Cap Ferrat, gelegen tussen Monaco en Nice, is een van de meest exclusieve resorts aan de Franse Rivièra. In het verleden hebben persoonlijkheden  zoals Koning Leopold II van België en Barones Beatrice de Rothschild hier vertoefd. De wandeling langs de prachtige kustweg die begint bij Beaulieu-sur-Mer, omringt het schiereiland en bereikt Villefranche sur Mer. Afwisselend gedeelten van beton en onverharde wegen, de route loopt tussen tussen de geuren en kleuren van de Middellandse Zee en biedt bovendien een prachtig uitzicht op de zee, baaien, prachtige landschappen van kalkstenen kliffen gebeeldhouwd door wind en water. Tijdens de tocht is er een mogelijkheid om de prachtige tuinen en de villa van de Barones Beatrice Ephrussi de Rothschild te bezoeken en in het vissersplaatsje Villefranche te lunchen. Diner in het dorp van het pension. Wandeling van 2,5 uur, hoogteverschil 50 m.

DAG 8: Na het ontbijt kunt u de dag invullen naar keuze,  afhankelijk van het vluchtschema. U kunt bijvoorbeeld tijdens de terugtocht naar het vliegveld het dorpje Eze bezoeken, dat vlak voor Nice gelegen is. Het is een prachtig middeleeuws dorp dat op een hoogt van 400 meter boven de zeespiegel ligt, direct aan de kust. Tijdens een wandeling door het dorpje kunt u de kunstgalerieën en boetiekjes bezoeken, en bovenop de top, in de ruïnes van het oude kasteel, ligt een prachtige exotische tuin, waarvan u een fantastisch uitzicht heeft over de hele kust.

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Prijs excl. ticketThema
8895.00635.00individueel

Dagprogramma
2 - 6 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps