image

Wandelreis langs de kust van Portugal - 8 dgn

Wandelen door de rijke geschiedenis van Portugal

Met deze bijzondere wandelvakantie geniet u niet alleen van de mooie wandelingen maar ook van exclusieve bijzondere overnachtingsplekken. Zo slaapt u op vier verschillende bijzondere accommodaties variërend van een mooi boutiquehotel tot een schitterend verbouwd klooster.

Ten westen van Lissabon ligt de Serra da Sintra. Het geheel werd in 1995 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Eerder al kreeg een groter gebied de status van natuurpark. Zo werd voorkomen dat gebergte en kust zo dicht bij Lissabon ten prooi zouden vallen aan het massatoerisme. Dit schitterende gebied staat bekend om haar vele paleizen en landhuizen omringd door weelderige tuinen en parken.

Het natuurpark kent verschillende landschappen met als middelpunt de Serra de Sintra, een bergrug met als hoogste punt de Cruz Alta (528 m). Waar de bergen bij zee komen is de kust spectaculair. De kliffen bereiken soms een hoogte van meer dan 150 m. Hier vindt u ook het meest westelijke punt van het Europese vasteland: Cabo da Roca.

Ten noorden en ten zuiden van het gebergte ligt een glooiend landschap dat wordt doorsneden door diverse beken. Hoewel ook hier de kust vaak kliffen heeft of rotsig is, vindt u hier de meeste zandstranden van het park. Het grootste strand is Praia de Guincho, dat even ten noorden van Cabo Raso ligt. Het is een paradijs voor windsurfers. Deze mooie wandelroute start in het plaatsje Cascais en gaat langs de kust naar het meest westelijke puntje van het Europees continent (Cape Rocca). Hiervandaan wandelt u landinwaarts door schitterende bossen met mooie heuveltoppen en verborgen landbouwgebieden. Ontdek de stad Sintra en het architecturale erfgoed rijk aan geschiedenis.


De oude stad van Sintra (Vila Velha) wordt gedomineerd door het Palacio Real, dat vooral opvalt door de twee kegelvormige schoorstenen. Het koninklijk paleis boven op de berg, werd gebouwd aan het einde van de 14de eeuw door Johan I, waarschijnlijk op de resten van een oud Moors paleis. In het begin van de 16de eeuw werd het verbouwd door koning Emmauel I. Het bevat een mengelmoes bevat van stijlen.

Deze unieke wandelreis begint vanaf het vliegveld van Lissabon, hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cascais gebracht. U krijgt hier uitleg van onze contactpersoon over uw reisroute en eventueel uitleg om met een GPS te wandelen. Tijdens deze week overnacht u uitsluitend in bijzondere viersterren hotels die allemaal door ons bezocht zijn. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. U kunt een lunchpakket bestellen of lunchen in één van de aanbevolen restaurantjes langs de route. U bagage wordt voor u vervoerd tussen alle accommodaties en aan het einde van deze mooie wandelreis wordt u weer naar het vliegveld van Lissabon gebracht.

 

 

Portugal | Aktief langs de kust - 8 dgn

Dagprogramma

 

Dag 1: Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze contactpersoon die u naar uw hotel in Cascais brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u dit mooie stadje verkennen. U kunt hier heerlijk rondlopen door de verkeersvrije straten waar u tevens een restaurant vindt om te genieten van een Typisch Portugese maaltijd.
Accommodaties -> Vila Gale Village Cascais 4*

Dag 2: Cascais te Azóia. Kustwandeling (9km, + 400m).
Korte transfer naar Guincho strand (10min), waar uw wandeling zal beginnen. Deze dag is kort, zodat u rustig kan wandelen rond een indrukwekkende duin dicht bij het strand. U wandelt hier over het beroemde Guincho strand (meestal vol surfers en kite-surfers). Uw route volgt de ruige kustlijn over een een kustpad waar u uiteindelijk het São Saturnino klooster bereikt. Dit is een totaal gerenoveerde klooster waar u overnacht.
Accommodatie -> Sao Saturnino Convent

Dag 3: Azóia. Wandelen dag (10km, + 300m).
Vandaag maakt u een rustige rondwandeling. Deze route gaat tot een van de hoogste punten in de heuvels waar u een kapel zult vinden. De route daalt af over mooie paden met een prachtig uitzicht over de oceaan.
Accommodatie -> Sao Saturnino Convent

Dag 4: Azóia aan Pé da Serra. Kustwandeldag dag (13km, + 500m).
Vandaag wandelt u over de kustroute en bewonderd u het prachtige landschap over de kliffen met daarachter de oceaan. U bereikt Cape Roca, Europa's meest westelijke punt. Hiervandaan wandelt u over de hoge kliffen en over een prachtig strand genaamd Ursa! Een baai verderop (het prachtige Adraga strand) vindt u een restaurant waar u kunt lunchen! Hiervandaan wandelt u weer landinwaarts naar het karakteristieke dorp Almoçageme. Hier wandelt u verder naar "Pé da Serra", waar u twee nachten verblijft in een charmant pension op de heuvels van Sintra.
Accommodatie ->Charmant Guest House.

Dag 5: Pé da Serra. Wandelen (15km, + 600m)
Op deze dag maakt u een rondwandeling die u meeneemt naar de heuvels en bossen van Sintra.
Tijdens de wandeling van vandaag bezoekt u het Capuchos klooster, ook genoemd het “kurk klooster” (waarom u dit “moet” bezoeken zult u hier ontdekken). Een bezoek Capuchos is een ongelooflijke ervaring. De monniken leefden hier erg eenvoudig maar hadden een goed geordende leven in dit idyllische “Spartaanse” klooster. Het klooster werd gebouwd volgens de filosofie van respect voor de harmonie tussen mens en goddelijke bouw.
Na dit bezoek vervolgd u de route naar het karakteristieke dorp Colares, waar u de lunch in een restaurant kunt nemen of op het plein plaats kunt nemen om uw lunchpakket op te eten. Hiervandaan loopt u weer terug omhoog naar uw accommodatie.
Accommodatie ->Charmant Guest House.

Dag 6: Pé da Serra naar Sintra. Inland Wandelen dag (13km, + 500m)
Vandaag wandelt u naar Sintra, het hoogtepunt van uw vakantie! U wandelt over op de bospaden de heuvels op tot u het indrukwekkende Monserrate Palijs bereikt, een neo-gotische herenhuis met schitterende aangelegde tuinen. Het is niet een lange wandeling vandaag, dus er is voldoende tijd om het huis en de tuinen te verkennen. Ontwikkeld door een reeks van rijke Britse kooplieden, kunstenaars en industriëlen over een lange periode. Na dit bezoek wandelt u verder naar Sintra, waar u uw laatste twee nachten in een historisch 4 sterren Hotel uit de achttiende eeuw verblijft
Accommodatie ->Sintra Boutique Hotel

Dag 7: Sintra. Wandeldag (9km + 5km, + 450m)
Dit is een prachtige dag in de heuvels boven de stad Sintra. U wandelt langs kastelen, oude paleizen en oude herenhuizen! Deze gebouwen staan sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw wandeling passeert de twee belangrijkste monumenten van Sintra en heeft u genoeg tijd om deze te bezoeken. Eerst bezoekt u het verbazingwekkende Moorse kasteel, daarna bezoekt u het prachtige Pena Paleis hoog op een heuvel boven de Sintra. Met indrukwekkende gekleurde torentjes. Na dit bezoek wandelt u rustig terug naar het dorp om te genieten van alweer uw laatse avond. genieten van een laatste exquise diner, ontspannen in de elegantie van weelderige Sintra!
Accommodatie ->Sintra Boutique Hotel

Dag 8: Reis terug naar Lissabon op een privé-transfer (30min)

Optioneel extra dag in Sintra:
Sintra is een plaats met vele historische plekken. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Quinta da Regaleira. Dit is een van de meest verrassende monumenten Sintra. Gelegen aan de rand van de stad, werd dit gebouwd in de periode 1904-1910, (de laatste dagen van de Portugese monarchie). Deze accommodatie in romantische stijl behoorde tot de familie Viscountess van Regaleira en werd na de bouw overgenomen en uitgebreid door door António Augusto Carvalho Monteiro (1848-1920) als zijn favoriet landgoed.


Ervaringen
Reis ervaringen
M. Timmerman schreef op 30-09-2016 : Een bijzondere reis met mooie herinneringen!

Omdat mijn ouders 50 jaar getrouwd waren zochten we een actieve reis met een bepaalde mate van luxe en vrijheid. Deze bijzonder mooie reis met mijn complete familie (12 personen) is mede een succes geworden door de geweldige samenstelling van de overnachtingsplekken en de extra activiteiten georganiseerd door Natuurlijk Reizen, nog heel veel dank Peter met je verstandige keuzes. Van de wandeling hebben we heel erg genoten en natuurlijk van de vele aanbevolen restaurants. Ik kan het dan ook niet laten hier bij vrienden en kennissen over deze bijzondere reis te vertellen. Ik zal het vuurtje van tijd tot tijd aanblazen. Jullie verdienen het gewoon.


Maureen Visser schreef op 20-09-2016 : In een week ontstressen!

Wij kijken terug op een prachtige reis door een voor ons onbekend deel van Portugal. Wij waren een groep druk werkende vriendinnen die er hoognodig eens uit moesten. Sintra kan wat mij betreft veel bekender worden, want als je ontspanning zoekt en wilt ontstressen dan kan je het hier vinden. Bijzondere afwisselende tochten met mooie kliffen en rotsformaties die ik niet eerder zo had gezien. De overnachtingen op de bijzondere plekken met als hoogtepunt een oud klooster maakte deze reis ook speciaal. Maar het succes van deze reis is vooral toe te schrijven aan de organisatie, er is uitstekende communicatie geweest voor de wensen maar ook behoeften van ons, er werd geïmproviseerd wanneer het nodig was en er is ontzettend goed voor ons gezorgd. Of het nu ging om de heerlijke menu's of het regelen van vervoer naar de restaurants, het werd allemaal geregeld zoals we hadden afgesproken. Heel hartelijk dank voor deze reis, wij hebben er zeer van genoten en komen volgend jaar zeker weer terug bij jullie.

Inbegrepen

Gedetailleerde routebeschrijvingen, met inbegrip van kaarten en GPS tracks

Bagagevervoer van accommodatie naar accommodatie
GPS voor navigatie
Transfer Lissabon Airport naar eerste hotel en briefing over de tour
Transfer van laatste hotel naar Lissabon
Overnachtingen in zeer bijzondere accommodaties o.b.v. L/O

Niet inbegrepen

Toeslag middenseizoen (april, mei, oktober) € 75,-
Toeslag Hoog seizoen (juni t/m september) € 120,-
toeslag 1-persoonskamer € 479,-
maaltijden
drankjes
persoonlijke uitgaven & fooien
eventuele reis- en annuleringsverzekering
reserveringskosten (€ 15,-)

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

Dag 1: Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze contactpersoon die u naar uw hotel in Cascais brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u dit mooie stadje verkennen. U kunt hier heerlijk rondlopen door de verkeersvrije straten waar u tevens een restaurant vindt om te genieten van een Typisch Portugese maaltijd.
Accommodaties -> Vila Gale Village Cascais 4*

Dag 2: Cascais te Azóia. Kustwandeling (9km, + 400m).
Korte transfer naar Guincho strand (10min), waar uw wandeling zal beginnen. Deze dag is kort, zodat u rustig kan wandelen rond een indrukwekkende duin dicht bij het strand. U wandelt hier over het beroemde Guincho strand (meestal vol surfers en kite-surfers). Uw route volgt de ruige kustlijn over een een kustpad waar u uiteindelijk het São Saturnino klooster bereikt. Dit is een totaal gerenoveerde klooster waar u overnacht.
Accommodatie -> Sao Saturnino Convent

Dag 3: Azóia. Wandelen dag (10km, + 300m).
Vandaag maakt u een rustige rondwandeling. Deze route gaat tot een van de hoogste punten in de heuvels waar u een kapel zult vinden. De route daalt af over mooie paden met een prachtig uitzicht over de oceaan.
Accommodatie -> Sao Saturnino Convent

Dag 4: Azóia aan Pé da Serra. Kustwandeldag dag (13km, + 500m).
Vandaag wandelt u over de kustroute en bewonderd u het prachtige landschap over de kliffen met daarachter de oceaan. U bereikt Cape Roca, Europa's meest westelijke punt. Hiervandaan wandelt u over de hoge kliffen en over een prachtig strand genaamd Ursa! Een baai verderop (het prachtige Adraga strand) vindt u een restaurant waar u kunt lunchen! Hiervandaan wandelt u weer landinwaarts naar het karakteristieke dorp Almoçageme. Hier wandelt u verder naar "Pé da Serra", waar u twee nachten verblijft in een charmant pension op de heuvels van Sintra.
Accommodatie ->Charmant Guest House.

Dag 5: Pé da Serra. Wandelen (15km, + 600m)
Op deze dag maakt u een rondwandeling die u meeneemt naar de heuvels en bossen van Sintra.
Tijdens de wandeling van vandaag bezoekt u het Capuchos klooster, ook genoemd het “kurk klooster” (waarom u dit “moet” bezoeken zult u hier ontdekken). Een bezoek Capuchos is een ongelooflijke ervaring. De monniken leefden hier erg eenvoudig maar hadden een goed geordende leven in dit idyllische “Spartaanse” klooster. Het klooster werd gebouwd volgens de filosofie van respect voor de harmonie tussen mens en goddelijke bouw.
Na dit bezoek vervolgd u de route naar het karakteristieke dorp Colares, waar u de lunch in een restaurant kunt nemen of op het plein plaats kunt nemen om uw lunchpakket op te eten. Hiervandaan loopt u weer terug omhoog naar uw accommodatie.
Accommodatie ->Charmant Guest House.

Dag 6: Pé da Serra naar Sintra. Inland Wandelen dag (13km, + 500m)
Vandaag wandelt u naar Sintra, het hoogtepunt van uw vakantie! U wandelt over op de bospaden de heuvels op tot u het indrukwekkende Monserrate Palijs bereikt, een neo-gotische herenhuis met schitterende aangelegde tuinen. Het is niet een lange wandeling vandaag, dus er is voldoende tijd om het huis en de tuinen te verkennen. Ontwikkeld door een reeks van rijke Britse kooplieden, kunstenaars en industriëlen over een lange periode. Na dit bezoek wandelt u verder naar Sintra, waar u uw laatste twee nachten in een historisch 4 sterren Hotel uit de achttiende eeuw verblijft
Accommodatie ->Sintra Boutique Hotel

Dag 7: Sintra. Wandeldag (9km + 5km, + 450m)
Dit is een prachtige dag in de heuvels boven de stad Sintra. U wandelt langs kastelen, oude paleizen en oude herenhuizen! Deze gebouwen staan sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw wandeling passeert de twee belangrijkste monumenten van Sintra en heeft u genoeg tijd om deze te bezoeken. Eerst bezoekt u het verbazingwekkende Moorse kasteel, daarna bezoekt u het prachtige Pena Paleis hoog op een heuvel boven de Sintra. Met indrukwekkende gekleurde torentjes. Na dit bezoek wandelt u rustig terug naar het dorp om te genieten van alweer uw laatse avond. genieten van een laatste exquise diner, ontspannen in de elegantie van weelderige Sintra!
Accommodatie ->Sintra Boutique Hotel

Dag 8: Reis terug naar Lissabon op een privé-transfer (30min)

Optioneel extra dag in Sintra:
Sintra is een plaats met vele historische plekken. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Quinta da Regaleira. Dit is een van de meest verrassende monumenten Sintra. Gelegen aan de rand van de stad, werd dit gebouwd in de periode 1904-1910, (de laatste dagen van de Portugese monarchie). Deze accommodatie in romantische stijl behoorde tot de familie Viscountess van Regaleira en werd na de bouw overgenomen en uitgebreid door door António Augusto Carvalho Monteiro (1848-1920) als zijn favoriet landgoed.


Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs incl. ticket
?
De prijs inclusief ticket is indicatief en kan hoger of lager uitvallen dan nu wordt getoond. Wilt u de actuele ticketprijs weten, neem dan contact op met Natuurlijk Reizen.
Prijs excl. ticketThema
81195.00995.00individueel

Dagprogramma
2 - 6 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps