image

Zweden - Rondreis door Culinair Skåne in zuidwest Zweden

Ontdek de bijzondere keuken van Zweden

Skåne (spreek uit Skone) is de zuidelijkste regio van Zweden en één van Europa´s rijkste landbouwgebieden. Naast de velden vol gewassen vindt u hier ook weelderige bladerrijke bossen, indrukwekkende rotskusten en kilometerslange witte stranden. Skåne is een paradijs voor de liefhebbers van eerlijk en puur eten!  Zowat alles is ecologisch, oftewel “van het seizoen en lokaal”. Natuurlijk Reizen heeft in samenwerking met VisitSweden, Tourism in Skåne en Slow Food Skåne een unieke 8-daagse reis samengesteld. Deze week is voor mensen die zowel van natuur houden als van lekker, puur en eerlijk voedsel .

 

Tijdens deze reis geniet u van vele lekkernijen en ontmoet u tevens de lokale boeren die met hart en ziel produceren. Deze regio is zeer aantrekkelijk maar wordt vooral bezocht door de Zweeds toerist. De huizen op het platteland zijn kleurrijk geverfd en het ziet er mooi en goed verzorgd uit. Echte grote steden hebben ze niet, dus naast de landbouw zijn er genoeg meren, donkere bossen, moerassen, klifrotsen en zandstranden waar je als een ontdekkingsreiziger van kunt genieten.

En wat kan je overal goddelijk eten! Zowat alles is ecologisch, zoals ze dat daar noemen “van het seizoen en lokaal”. Ze halen het niet van ver, want Skåne bestaat voor het grootste gedeelte uit landbouw. Landbouw zoals wij dat graag zien. Met boeren die gepassioneerd hun werk doen. Die gaan voor lekker, puur en eerlijk. Het wordt niet voor niets de provisiekast genoemd voor mensen die van goed eten houden. Het heeft een gematigd klimaat en de jaarlijkse hoeveelheid regen schommelt tussen de 500 en 800 mm, aanzienlijk minder dan in Nederland.


Zweden - Rondreis door Culinair Skåne in zuidwest Zweden

Dagprogramma

 

 

Dag 1. Aankomst in uw hotel in het centrum van  Malmö. Het hotel ligt centraal in de stad zodat u in de gelegenheid bent tot slenteren in de binnenstad met veel gezellige terrasjes.

 

’s Avonds kunt u eventueel gaan eten op een bijzondere plek, namelijk een overdekte koetsenstalling waar een instructeur u eerst de spelregels van Jeu de Boule bij brengt met aansluitend een dinner plat de grand bij de bar.  Of u kunt kiezen uit de volgende restaurants vollmers (Michelin ster) , bloom in the park (Michelin ster) , snappphane, Lyran, atmosfar, hagen (erg Slow Food en ook prettig om te lunchen), B.A.R.  of bij Bastard

 

Dag 2. Ontbijt in hotel. Het heeft een “best breakfast”, speciaal samengesteld door Tina Nordström, in Zweden één van de bekendste en beste top koks. Na het uitchecken rijdt u naar Vellinge, iets ten zuiden van Malmö, naar de familie Nordström van boerderij Ängavallen waar u overnacht. Zij runnen een voor Nederlandse begrippen heel groot gemengd bedrijf met een gesloten productie kringloop die 100% biologisch is. De koeien, varkens en schapen zijn lokale rassen. Alles wat zij produceren, verkopen ze in een eigen landwinkel en via hun restaurant.

 

Deze dag kunt u afhankelijk van het weer zelf bepalen. U kunt u laten rondleiden of zelf aan de wandel gaan op deze boerderij of even naar het prachtige strand niet ver daar vandaan gaan.

 

Dag 3. Na het uitchecken rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar Rörum aan de oostkust. Daar ontmoet u het echtpaar Mandelmann die zeer bevlogen een 40 ha. gemengd bedrijf runt. Het ziet er gezellig ouderwets uit, maar hun bedrijfsvoering is dat beslist niet. Maria leidt u graag rond. Het is een prachtige omgeving, waar u heerlijk kunt wandelen is. Niet ver hier vandaan checkt u in bij een statig landhuis. Een kilometer verderop kunt u dineren bij Eva Thuresson, een geweldige kok die al meerdere keren voor de Zweedse koning heeft gekookt De kust is ook dichtbij, maar let wel op, het water is vrij koud.

 

Dag 4 en 5. Na het uitchecken rijdt u in twee uur naar het noordwesten naar Söderåses Pensionat in Ljungbyhed waar u twee dagen en twee nachten in een bijzonder pension verblijft.  Eigenaresse Frida Severin kan u alles vertellen wat in haar omgeving te beleven valt. U kunt zelf kiezen. Wandelen in Söderåsens National Park  (eventueel onder begeleiding) en in een prachtig gelegen restaurant kunt u van eenvoudige maar uitstekende lokale gerechten genieten. U kunt ook kanotochten maken, mountainbiken, een survival training volgen of eventueel trolley cycling op een niet meer gebruikte spoorweg. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker rustig aan doen.  

 

Dag 6. Na het afscheid rijdt u naar Båstad aan de westkust met haar prachtige klifrotsen, 3 kwartier rijden. U verblijft in het prachtig bij de kust gelegen Hovs Hallar Hotel, dat tot de top vijf van de ecohotels in Europa wordt gerekend. In de omgeving kunt u prachtig wandelen.

 

Dag 7. De volgende dag rijdt u in 3 kwartier naar Helsingborg naar het Radisson Blu Metropol. U brengt de dag door met Malin Thörnwall www.foodbytheway.se die u de culinaire genoegens van Helsingborg lat beleven.

 

Dag 8. Na het ontbijt is het tijd om terug te rijden naar de luchthaven, uw auto in te leveren en terug te vliegen naar Nederland

 

 

Inbegrepen

7 overnachtingen in door ons speciaal uitgezochte en bezochte hotels

7x ontbijt

Bijzondere kookervaring op dag 7

 

Niet inbegrepen

Vlucht** (Amsterdam - Kopenhagen v.v. in de goedkoopste prijsklasse)

Huurauto (in de goedkoopste klasse incl. volledige afkoop E.R.)

Toeslag 1-pers. kamer € 195,-

Reis- en annuleringsverzekering. 

reserveringskosten (€ 15,-)

 

** op somige lijnvluchten naar Kopenhagen kan het voorkomen dat er extra geld voor ruimbagage wordt gerekend. Wij zullen deze kosten (na overleg met u) op de factuur vermelden.

 

Indien er geen vliegtickets in de genoemde klasse meer beschikbaar zijn, nemen wij eerst contact met u op over de meerprijs. Vliegtickets worden over het algemeen duurder naar mate de vertrekdatum dichterbij komt.

 

De prijs is per persoon en op basis van beschikbaarheid van de geselecteerde reisonderdelen.

Klik hier voor het dagprogramma

Dagprogramma

 

 

Dag 1. Aankomst in uw hotel in het centrum van  Malmö. Het hotel ligt centraal in de stad zodat u in de gelegenheid bent tot slenteren in de binnenstad met veel gezellige terrasjes.

 

’s Avonds kunt u eventueel gaan eten op een bijzondere plek, namelijk een overdekte koetsenstalling waar een instructeur u eerst de spelregels van Jeu de Boule bij brengt met aansluitend een dinner plat de grand bij de bar.  Of u kunt kiezen uit de volgende restaurants vollmers (Michelin ster) , bloom in the park (Michelin ster) , snappphane, Lyran, atmosfar, hagen (erg Slow Food en ook prettig om te lunchen), B.A.R.  of bij Bastard

 

Dag 2. Ontbijt in hotel. Het heeft een “best breakfast”, speciaal samengesteld door Tina Nordström, in Zweden één van de bekendste en beste top koks. Na het uitchecken rijdt u naar Vellinge, iets ten zuiden van Malmö, naar de familie Nordström van boerderij Ängavallen waar u overnacht. Zij runnen een voor Nederlandse begrippen heel groot gemengd bedrijf met een gesloten productie kringloop die 100% biologisch is. De koeien, varkens en schapen zijn lokale rassen. Alles wat zij produceren, verkopen ze in een eigen landwinkel en via hun restaurant.

 

Deze dag kunt u afhankelijk van het weer zelf bepalen. U kunt u laten rondleiden of zelf aan de wandel gaan op deze boerderij of even naar het prachtige strand niet ver daar vandaan gaan.

 

Dag 3. Na het uitchecken rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar Rörum aan de oostkust. Daar ontmoet u het echtpaar Mandelmann die zeer bevlogen een 40 ha. gemengd bedrijf runt. Het ziet er gezellig ouderwets uit, maar hun bedrijfsvoering is dat beslist niet. Maria leidt u graag rond. Het is een prachtige omgeving, waar u heerlijk kunt wandelen is. Niet ver hier vandaan checkt u in bij een statig landhuis. Een kilometer verderop kunt u dineren bij Eva Thuresson, een geweldige kok die al meerdere keren voor de Zweedse koning heeft gekookt De kust is ook dichtbij, maar let wel op, het water is vrij koud.

 

Dag 4 en 5. Na het uitchecken rijdt u in twee uur naar het noordwesten naar Söderåses Pensionat in Ljungbyhed waar u twee dagen en twee nachten in een bijzonder pension verblijft.  Eigenaresse Frida Severin kan u alles vertellen wat in haar omgeving te beleven valt. U kunt zelf kiezen. Wandelen in Söderåsens National Park  (eventueel onder begeleiding) en in een prachtig gelegen restaurant kunt u van eenvoudige maar uitstekende lokale gerechten genieten. U kunt ook kanotochten maken, mountainbiken, een survival training volgen of eventueel trolley cycling op een niet meer gebruikte spoorweg. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker rustig aan doen.  

 

Dag 6. Na het afscheid rijdt u naar Båstad aan de westkust met haar prachtige klifrotsen, 3 kwartier rijden. U verblijft in het prachtig bij de kust gelegen Hovs Hallar Hotel, dat tot de top vijf van de ecohotels in Europa wordt gerekend. In de omgeving kunt u prachtig wandelen.

 

Dag 7. De volgende dag rijdt u in 3 kwartier naar Helsingborg naar het Radisson Blu Metropol. U brengt de dag door met Malin Thörnwall www.foodbytheway.se die u de culinaire genoegens van Helsingborg lat beleven.

 

Dag 8. Na het ontbijt is het tijd om terug te rijden naar de luchthaven, uw auto in te leveren en terug te vliegen naar Nederland

 

 

Selecteer een beschikbare reisdatum en boek uw reis
Boek deze reisUw vertrekdatumAantal dagenPrijs excl. ticketThema
8585.00individueel

Dagprogramma
2 - 4 Aantal personen
Boek deze reis
Locatie op Google Maps